Die grote bloemkool
die we in de veldwinkel kochten,
zou geroosterd worden vandaag.
Maar met welke kruiden?
Tijdens het ophangen van de was
begon er een ideetje te rijpen
en eenmaal in de keuken
kreeg het idee goed vorm.
En smaak!
De marinade die ik maakte
gaf een lekker smaakje aan de bloemkool,
maar bleek nog veelzijdiger.
Ook de zalmfilet smeerde ik er mee in
en de laatste druppels schepte ik nog door de rijst.
Zo werd ons hele avondmaal gemarineerd.
De marinade vergt enige tijd voorbereiding;
een paar maanden om precies te zijn.
Een belangrijk bestanddeel is namelijk
en dat moet lang rijpen
om die heerlijke smaaktonen te krijgen.
Binnenkort maak een nieuw potje
want deze marinade is een blijvertje!
Gepekelde citroen-marinade
Ingrediënten:
1 el ketjap manis
1/2 el ahornsiroop
2 el olijfolie
Bereiding:
Simpel! Doe alles bij elkaar in een blender of keukenmachine, óf meng het met de staafmixer tot een egale marinade.
Lekker om bloemkool in te roosteren,
vis of kip mee in te smeren voor het bakken,
of door een rijst- of linzenschotel te roeren.
Proef en de ideeën zullen vanzelf in je opkomen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten