vrijdag 30 juni 2017

Tomatensoep met warme kersen


Het leek me wel een goede combinatie:
tomatensoep met kersen erin.
Ik kon het idee niet verklaren,
maar besloot het gewoon te proberen!

Doe je mee?
Je zult verrast zijn
en je tafelgenoten met jou!

woensdag 28 juni 2017

Salade met kapucijners en kersen


Gisteren at ik bij het avondeten,
vandaag at ik het bij de lunch
en zometeen eet ik het weer!

Ok, ok, 
ik heb er misschien iets te veel van gemaakt,
zeker gezien ik 'home alone' ben,
maar ik vind het niet erg
want deze salade is erg lekker!
En zo simpel in elkaar gedraaid!

maandag 26 juni 2017

Pasta verde


Pasta verde;
die naam gaf ik deze pasta niet voor niets.

Niet alleen bereidde ik 'm
met veel groen blad,
maar daarbij
werd de pasta ook op smaak gebracht
met een mooie groene pesto!

Heerlijk!

donderdag 22 juni 2017

Zonnig thee-ijs met kersen

 
35 graden
hier in het schone Brabantse land!
Dat vraagt om een ijsje!

Overigens,
als je geen ijsvormpjes vult,
maar een kan voor in de koelkast,
heb je een heerlijke ice-tea!
(Vooral als je er ook nog wat waterkefir bijdoet
voor nét een beetje bubbel)

dinsdag 20 juni 2017

Kersen-avocado puddinkje

 Mag het een recept heten
als het een kwestie is
van drie dingen met elkaar in de blender doen?
Tja...



Maar stel je nu voor
dat je hier zelf nog niet aan gedacht hebt?
Of dat dit je op het idee brengt
voor een andere combinatie?

zondag 18 juni 2017

Ingemaakte citroen

 

Er zijn hier al heel wat recepten voorbij gekomen
waarin ik gebruik maak
van ingemaakte citroen (gepekelde citroen; net hoe je het wilt noemen).
Tijd dus om jullie eens te vertellen
hoe je dat nu eigenlijk maakt
en meteen mijn eigen voorraad weer aan te vullen
want ik heb niets meer...

vrijdag 16 juni 2017

Rabarber-peer cake


Een tijdje geleden schreef ik hier
hoe ik een rabarberbrood bakte.
Maar eerlijk is eerlijk,
ik ging over op mijn vaste bak-strategie
omdat ik op internet geen andere ideeën op deed.

Wat ik wel vond
was een recept voor 'pear-rhubarb quick bread',
wat ik geen brood zou noemen, maar een cake.
Ik paste het recept aan en maakte het.
Heerlijk!

woensdag 14 juni 2017

Bloemkool-omelet





Ziet er mooi uit toch!
En dan nog lekker ook!
Veel meer wil je toch niet van een recept?

maandag 12 juni 2017

Spinazie-rabarbercrumble


Spinazie en rabarber;
zou dat een goede combinatie zijn?
Ik was er niet helemaal zeker van,
maar besloot de gok te wagen
en ze samen te verwerken in een hartige crumble.
 Weer eens iets anders!


Omdat ik gebruik maakte van kokossanten,
was niet iedereen hier in huis te spreken over de smaak.
Kokos is hier nu eenmaal niet unaniem populair...

zaterdag 10 juni 2017

Home Grown Food Summit

Van 12 tot 19 juni
volg ik weer,
zoveel als mogelijk,

Vorig jaar maakte ik kennis met dit event
én kennis met een heleboel interessante sprekers
en waardevolle informatie die zij te delen hebben.
En dat zonder een week op pad te hoeven,
maar gewoon vanaf mijn eigen bank
en tijdens het koken, was vouwen en andere voorkomende taken.
Super!


Mocht je interesse hebben...
Je kunt je gratis online registreren
en wordt dan op de hoogte gebracht
wanneer bepaalde presentaties online komen.
Er zijn zo'n 40 presentaties in totaal,
allemaal over het kweken van je eigen voedsel
én medicijn. 

Registeren kan hier:

donderdag 8 juni 2017

Bonenschotel met een mix van zwarte-, borlotti- en kidneybonen

Laatst kocht ik,
sinds zeer lange tijd,
weer eens een zak tortillachips.
Niet om zomaar op te eten,
maar met de bedoeling ze te gebruiken
in een lekkere bonenschotel.


De kinderen reageerden licht verontwaardigd
toen bleek dat de tortillachips gereserveerd was,
maar toen een paar dagen later

dinsdag 6 juni 2017

Couscous met groene asperges


Asperges eten
zit in Huize D'agaraad nog niet zo in het systeem
en wordt, misschien om die reden,
door de kinderen ook weinig enthousiast begroet.

Och, ik laat me er niet van weerhouden
met asperges te koken
op die momenten dat ik er wél aan denk

zondag 4 juni 2017

Kiekjes op kliekjes #5

Al een paar jaar bak ik pompoenbrood;
een brood waarin het vocht in het deeg
vervangen wordt door pompoenmoes.

Dus toen ik laatst rabarbermoes overhad,
bedacht ik me
dat ik daar misschien volgens hetzelfde principe
óók wel een brood mee kon bakken.


vrijdag 2 juni 2017

Linzen-rabarberstoof


Natuurlijk hebben we wel wát oogst
van de rabarber in onze tuin,
maar het is echt te weinig
om eens goed te experimenteren met deze groente.

Toen dus laatst
de bio-winkel de rabarber in de aanbieding had,
sloeg ik wat in
met het plan de mooie stengels
eens in een hartig recept te verwerken.