Vrijdag!
Tijd voor deel 2
in onze oktober-spread reeks.
Een zoetige spread vandaag,
die smaakt naar gestampte muisjes!
Eén keer raden
welke groente daar in ging ;)
Venkel-walnootspread
Ingrediënten:
70 g venkel
60 g walnoot
2 dadels
1/2 tl anijspoeder
snuf zout
olie
Bereiding:
Kook de venkel gaar.
Laat de gekookte venkel afkoelen en doe deze dan in de keukenmachine.
Voeg de dadels, walnoten en anijspoeder toe en laat de keukenmachine het fijn malen en mengen.
Voeg dan, terwijl de machine draait, heel rustig olie toe.
Kijk goed hoe smeuig jij de spread wil hebben.
Breng de spread op smaak met een snuf zout.
Bewaaradvies:
Ik bewaar de spread in kleine glazen potjes in de koelkast.
Als ik denk dat ik het niet in een paar dagen opmaak, dan vries ik het in.
Andere recepten in de 'oktober-spread' serie zijn: bosbietloof-pesto, hummus en wortel-sesamspread.
Andere recepten in de 'oktober-spread' serie zijn: bosbietloof-pesto, hummus en wortel-sesamspread.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten