(Verplaatsen naar ...)
Startpagina
Recepten
Lees- en luistervoer
Oventemperaturen
Over D'agaraad
Links
Contact
▼
dinsdag 31 mei 2016
Aardappel-koolrabi puree
Ik deel iets simpels deze keer.
Eigenlijk
een echt basisrecept.
Misschien inspireert het je
om wat te experimenteren
en je eigen variatie te proberen.
Mijn versie
is in ieder geval
een echte aanrader!
zondag 29 mei 2016
'Nasi' met mosterdblad
Er zaten weer raapstelen
in ons groentepakket.
Twee kleuren mosterdblad deze keer.
Hmm,
wat kon ik daar eens mee maken?
Ik besloot het een en ander aan bladgroenten
fijn te snijden
en met rijst en kruiden te bakken
tot een soort van
vrijdag 27 mei 2016
Chia-fruitpudding met een vleugje munt
Zin
in iets verfrissends
op een zonnige dag?
Dan is dit recept echt iets voor je!
Bijkomend voordeel:
het is niet moeilijk
en jij (en je blender)
hebben het zo in elkaar gedraaid.
De meeste tijd gaat nog zitten
in het koelen
en laten 'gellen' van deze chia-pudding.
woensdag 25 mei 2016
Gehaktrolletjes van koolrabi-blad
Ik nam een mooie paarse koolrabi mee
van de
veldwinkel
en vroeg me toen af:
Kun je het blad eigenlijk ook eten?
Een zoektocht op internet leerde me
dat een koolrabi boordevol goede stofjes zit
en de bladeren zelfs
een nog grotere dichtheid van deze stofjes bevatten.
maandag 23 mei 2016
Paksoi-soep
Als ik even niet weet
wat nu weer te maken
met een bepaalde groente,
dan verdwijnt die groente hier
steevast in een soep.
Dat lot onderging deze keer
de paksoi.
Zoals gewoonlijk
greep ik op gevoel het een en ander bij elkaar
en dat leverde me een verrassend inzicht op:
zaterdag 21 mei 2016
Kefir-cheesecake met mango en witte chocolade
Oewie!
Wat is deze cheesecake
met melkkefir en cashewcream lekker!
Zo lekker
dat zelfs zoonlief die niet van cashewnoten en amandelen houdt,
het overheerlijk vond
(maar hij wist ook niet wat erin zat).
Ik maakte nu een smaakcombinatie
van mango en cacaoboter,
maar je kunt er zeker van zijn
dat er nog andere variaties op dit recept zullen volgen.
Het is te lekker
om niet flink mee te experimenteren.
Ik heb nu al zin
in de volgende smaak ;)
donderdag 19 mei 2016
Chinese kool met appel
De twee Chinese kooltjes
die deze week in ons groentepakket zaten,
mochten onder het mes.
Ik besloot ze te combineren
met gehakt, rijst en appel
en dat smaakte erg goed!
dinsdag 17 mei 2016
Zoete prei-schotel
Het was weer eens tijd voor aardappelpuree.
Dat is echt
mijn old time favourite.
In de vorm van een prei-schotel, deze keer.
En omdat ik verwachtte
dat deze anders niet zonder slag of stoot
bij de kinders naar binnen zou gaan,
besloot ik maar weer eens
wat te experimenteren.
zondag 15 mei 2016
Spinaziesalade zoals Rudolph, bijna dan...
Op zoek naar een recept
voor een salade met spinazie
vond ik goede ideeën op het Wijde Web.
Het lekkerst klonk de salade
die Rudolph maakt
op 24kitchen.nl
.
vrijdag 13 mei 2016
Courgette-misosoep met brandnetel
Het plan was om brandnetelsoep te maken,
maar helaas bleken de brandnetels op het plukveldje
drukbevolkt met luizen.
De lol van het plukken was er dus snel af
en de oogst bleef beperkt.
woensdag 11 mei 2016
Kruidenbonbon met kiwi en gelatine
Ik besloot wat kiwi's te verwerken
tot gelatinesnoepjes,
aangezien onze snoepjesvoorraad
tot nul gereduceerd was.
In plaats van het standaard te houden
met enkel fruitpuree/sap en eventueel zoetstof,
gebruikte ik deze keer ook wat specerijen.
maandag 9 mei 2016
Cold brew koffie
Bij mijn weten
plaatste ik dit recept nog niet eerder.
En weet je,
je kunt het ook nauwelijks een recept noemen.
Maar deze warme dagen
zijn wel bij uitstek
hét moment om het te maken
en lekker van te genieten!
woensdag 4 mei 2016
I Sea Snijbiet
De eerste paar keer
dat ik I Sea pasta klaarmaakte,
werd me dat niet in dank afgenomen.
Die pasta van
Seamore
is als tagliatelle vermomd zeewier
en smaakte ons te zee-ig
en te taai.
Ik dacht dat het nu eenmaal zo was,
tot ik bij toeval ontdekte
dat een verblijf van 10 minuten langer
in de kookoven
wonderen deed voor de smaak
en de textuur.
maandag 2 mei 2016
Risotto met groene asperges en zalm
Ik had zin in iets nieuws vandaag
en na een inspiratierondje op internet
ontwikkelde ik
het onderstaande recept.
Het was de eerste keer
dat ik risotto maakte
en de tweede keer
dat ik groene asperges maakte,
maar het bleek een succes!
De asperges liggen nu in de winkel
dus profiteer ervan!
‹
›
Homepage
Internetversie tonen