woensdag 30 september 2015

What's cooking op 30 september: Bonen-gehaktschotel


Ik was druk met het uitschrijven van verslagen vandaag
en dus stuurde ik Ernst al vroeg een berichtje:
"Denk je mee over het avondeten?"

donderdag 24 september 2015

What's cooking op 24 september 2015: Spitskool en venkel

Toen ik de groentelade opendeed
om de spitskool te pakken,
zag ik twee venkelknollen liggen
en bedacht me
dat die er vast goed bij zouden smaken.

dinsdag 22 september 2015

What's cooking op 22 september 2015: Bulghur prut

Tja,
ik had er natuurlijk een hele fancy naam aan kunnen geven...
Bulghur prut klinkt niet echt aantrekkelijk.
Maar,
eerlijk is eerlijk,
het zag er ook niet aantrekkelijk uit
toen de deksel van de pan ging ;)


maandag 21 september 2015

What's cooking op 21 september 2015: Boterbonen, saté en aardappelsalade


 Gisteren waren we met collega's van Ernst in Irrland.
Uiteraard ging er een grote barbecue aan
waarop alle gezinnen hun meegebrachte waren
gaar grilden.

Van de aardappelsalade die we maakten en meenamen,
hielden we over
en dus was dat een deel van het avondeten vandaag
waar ik geen tijd meer in hoefde te steken.

zondag 20 september 2015

Workshop 'sjeklade bollen' maken

Vrijdag togen Ernst en ik
met een flink gezelschap
naar Den Bosch.


Natuurlijk begonnen we daar
met een Bossche Bol bij Jan de Groot.
Ik vond het een mooie gelegenheid
zo'n bol weer eens te proeven,
maar kon opnieuw constateren:
het is niet mijn ding.


zaterdag 19 september 2015

Recept: Haverkoek


Hij is zeker niet fotogeniek
deze haverkoek,
maar wél lekker.

En bijna iedereen die 'm aarzelend durft te proeven
(hij ziet er veel te gezond uit),
is daarna voorgoed verkocht!

vrijdag 18 september 2015

Chocolat du café




Meestal leiden experimentjes in de keuken
tot resultaten die nog wat verfijning behoeven,
bij mij wel in ieder geval ;)

Soms echter
weet je na de eerste hap:
"Dit is af!
Hier hoeft niets meer aan te gebeuren.
Het is goddelijk zelfs!"

donderdag 17 september 2015

Shake: yoghurt, avocado en banaan


Rond lunchtijd kreeg ik zin
in een lekker romige, lobbige shake
en dus pakte ik het een en ander bij elkaar.

woensdag 16 september 2015

dinsdag 15 september 2015

What's cooking op 15 september 2015: Rijke tomatensoep


Er waren heel wat tomaten in huis
die schreeuwden om verwerking.
Maar toen de tomaten tevreden sisten in de oven,
bleken ook nog drie courgettes,
2 stelen prei
en een maiskolf te roepen! 
Ok, ok...

maandag 14 september 2015

What's cooking op 14 september 2015: Pasta met gerookte zalm en spinazie


Er moest vandaag door een deel van het gezin
snel gegeten worden
en dus koos ik voor een gerecht
wat geen discussie zou opwekken ;)
 Maar,
ik zou mezelf niet zijn
als ik er niet tóch mee zou experimenteren.

zondag 13 september 2015

What's cooking op 13 september 2015: Pittig gebakken aardappelblokjes met bloemkool


Ik sneed een stuk of acht aardappels in blokjes
en husselde ze eerst door wat olie
en daarna door een mengsel van
rijstmeel (1 el), pimento (1/2 el) en edelgist (1 el).
Voor ik ze op een plaat bovenin de braadoven schoof
strooide ik er ook nog wat grof Keltisch Zeezout overheen.

zaterdag 12 september 2015

Recept: Voedend chocoladetoetje


Ik schreef al eerder over
hoe populair de chocolade mousse van avocado en bataat
hier in huis is.
Omdat ik geen bataat in huis heb,
maakte ik eens een andere variant.
En oh,
het toetje moest nog gegeten gaan worden,
toen ik al wist dat het een winnaar werd!

vrijdag 11 september 2015

woensdag 9 september 2015

Aardappels rooien - Frieten eten!


In het voorjaar kon je hier het verhaal lezen
van de klas van onze jongste man
die ging aardappels poten bij Boer Wouter.
Mocht je het terug willen lezen, dan vindt je het hier.

Vandaag was het tijd,
voor de inmiddels groep 6,
om 'hun' aardappels te gaan rooien.

maandag 7 september 2015

What's cooking op 7 september 2015: Roodbaarsfilet, bakaardappeltjes en bonen-meloensalade


De salade die ik laatst maakte
met bonen, peer en watermeloen
leverde toen geïnteresseerde blikken op van de kinderen.
 Ik besloot deze daarom vandaag in de herhaling te doen.

zondag 6 september 2015

What's cooking op 6 september 2015: Pizza met rode biet

Pizza met rode biet!
Wie lust dat nou niet?


 Nou ik, 
tot niet zo lang geleden...
Het beste bewijs dat je nooit te oud bent 
om te leren
andere smaken te gaan waarderen.

zaterdag 5 september 2015

Recept: Wortel-nectarine taartje

Ik schreef hier laatst
hoe ik van twee overrijpe nectarines
snel een chiazaad-jam maakte.
 De jam gebruikte ik
om een worteltaartje mee te zoeten en binden.


Benieuwd hoe ik dat deed?
Hier is het recept:

woensdag 2 september 2015

What's baking op 2 september 2015: Vijgentaart!


Nog nooit at ik verse vijgen!
Ook vandaag gebeurde dat niet.
Maar...
vandaag at ik wél
gebakken verse vijgen.
Dat is al een stap voorwaarts, toch?