zaterdag 30 juli 2016

Salade van haver met broccoli en venkel


 
Een tijdje geleden kocht ik,
in een aanbieding,
een zak haver.

Ik kocht al eerder haver hoor,
maar dat was om de haverkussens
in mijn webwinkel te vullen.
Deze keer kocht ik het
om op te eten!


Ik maakte er een super-simpele salade van
die heerlijk smaakte bij onze zalmforel.
De porties die over waren,
zijn de vriezer ingegaan.
Daar probeer ik later graag een van
met pecorino als hartige toets.
Volgens mij is dat ook heerlijk!
Oej, en dan met pijnboompitjes... mmm!

woensdag 27 juli 2016

Augurkentijd

Ook hier in het zuiden
zijn de schoolvakanties dan eindelijk begonnen.
Dat wil zeggen
dat er bij D'Agaraad
wat minder frequent geblogd wordt. 


Het is komkommertijd,
of in ons geval:
augurkentijd ;)




En we genieten van de zomer!
Hopelijk jij ook!

zondag 24 juli 2016

Nasi van bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst?
Wat is nu weer bloemkoolrijst?
De foodies in blogland weten het al lang.
Bloemkoolrijst
is tot korrels verpulverde bloemkool
die opgediend wordt als rijst.


Ik deed het al eerder,
zowel met bloemkool als witte kool
en dat bevalt me altijd goed!
 
Vandaag verpulverde ik nog wat meer
als alleen de bloemkool
en ik maakte er een soort van nasi van.
Het leek me een mooi receptje.

maandag 18 juli 2016

Lauwwarme bonen salade



 
Het is voor mij echt een leerproces;
het maken van maaltijdsalades.
Ik ben er niet mee opgegroeid
en was ook nooit zo'n groente-eter,
dus ja,
dan wordt het ook een moeilijk verhaal.
 
Maar ik leer,
en de zomer is natuurlijk
dé periode bij uitstek
om flink te experimenteren met salades.

zaterdag 16 juli 2016

Glutenvrije aarbeienvlaai

Vorige week was ik jarig.
Ik vierde geen groot feest,
maar vond het wel een hele goede reden
om eens een lekkere
én gezonde aardbeientaart te maken.
 Wat een succes!
 
 
Dus,
vier vandaag dat het zaterdag is,
dat de zon schijnt,
of juist, dat je in een verfrissend buitje regen liep.
Het maakt niet uit wat je viert,
als je maar een reden vindt
om in de keuken aan de slag te gaan
met deze:

donderdag 14 juli 2016

Geroosterde bloemkoolsoep


Voordat hij de deur uit moest
voor zijn judo-examen
at onze jongste man
van deze soep.
 Het gaf hem de voeding
en de kracht
om er vol voor te gaan
en het leverde hem
twee oranje slippen op!

dinsdag 12 juli 2016

Aardappelsalade met tuinbonen en zalm


Deze salade bleek een onverwachte winnaar
bij ons oudste.
Voor deze keer
kwamen er zelfs complimenten over zijn lippen
(voor iets anders dan mijn koekjes, taarten of puddinkjes).

Ik zal je dus niet langer ophouden
met mijn schrijfsels hier.
Snel maken deze salade!

zondag 10 juli 2016

Aardbei-avocadopudding

Geïntrigeerd
door de foto's
van het mega-foute toetjesbuffet
op ons bruiloftsfeest,
sprak onze oudste:
"In de zomervakantie
wil ik een dag
alleen maar toetjes eten
van ons eigen toetjesbuffet."

Dat is goed jongen.


Maar deze keer maken we onze eigen toetjes,
op onze éigen manier!

vrijdag 8 juli 2016

Chufa PIM-ping, jaffa cakes to the next level!

Op internet,
waar anders,
kwam ik een recept tegen voor Jaffa Cakes.
Die wilde ik maken!


Jaffa cakes kennen we in Nederland eigenlijk niet,
maar we kennen wel
de erop lijkende 'koekjes':
Pim's.
Lekker!

woensdag 6 juli 2016

Geroosterde tomatensoep met courgette en broccoli

Ik had weer eens zin
in een dikke tomatensoep.
En aangezien de basilicum die ik zaaide
goed aan het groeien is,
leek dit me het goede moment.


Op weg naar de tomaten
vond ik in de (koel)kast
ook nog een courgette en broccoli
die om verwerking riepen
en zo werd deze tomatensoep
er een met extra's!

maandag 4 juli 2016

A nice pink smoothie

Soms heb ik zin
in een shake of smoothie als lunch.
Wel een lekkere dikke dan,
die ik met een lepel moet eten.
Want ja, ja, dat is beter:
lepel voor lepel
én kauwen!


Ik houd niet van de smaak van biet,
dus deze shake viel bij mij wat minder in de smaak.
Maar als jij die smaak wél goed kunt hebben,
moet je onderstaand recept zeker maken.
De kleur is in ieder geval goddelijk!

zaterdag 2 juli 2016

Rabarbertaartje

Ik ben heerlijk aan het experimenteren
met chufameel en bakbanaanmeel.
Maar dat had je waarschijnlijk ook al gemerkt
bij het doornemen van de recepten.

Het is gewoon fijn
om zo makkelijk tarwemeel
te vervangen door iets met meer vezels
en een heel andere voedingswaarde
en daarmee je darmbacteriën te voorzien
van een geweldig feestmaal!


Ik borduurde voort op de bodem
en verving de chocolade
voor een rabarber-aarbeimoes.
Een tikkie zuur,
maar "zoet genoeg" vonden de kids!