"Hoe kunnen we dit gerecht noemen?"
vroeg ik tijdens het avondeten.
Waarna Ernst niet verder kwam dan
'aardappel-snijbietschotel'
waarbij hij de fijn gesneden spinazie en raapsteeltjes
aanzag voor een portie snijbiet.
Geen goede naam dus ;)
De jongemannen kwamen al niet verder in originaliteit.
Als het aan hen lag, werd het iets als
'spinazie-raapstelen-gehakt-aardappel-ui-schotel'.
Want dat bekt zo lekker weg ja!
Raapstelen = keeltjes
Misschien daar een woordspeling mee dan?
Met een ander ingrediënt erbij?
Of verwijzend naar het feit
dat er weer op het laatst van alles uit de kast getrokken werd?
De schotel was machtig,
waarschijnlijk omdat de aardappelen een korstje kregen van amandelmeel,
het vocht van de spinazie werd 'opgezogen' door kokosmeel
en er ook nog wat voedingsgist overheen ging!
En zo doopten we de schotel:
'goed gevulde keeltjes'.
Tja...
Echt geweldig
vind ik de naam niet.
Betere suggesties
- oh ja, die zijn er vast en zeker -
zijn dus uitermate welkom!