zondag 30 juli 2017

Snelle, simpele zomer-basics #5 Kom tomatensoep

Ik blogde al eens
met champignons, snijbonen en broccoli.
Het is een uitzondering
in D'agaraads receptenarchief
want de meeste recepten zijn voor meerdere personen.


Vandaag heb ik er echter weer een.
Een simpele, snelle, 1-persoons tomatensoep.
Lekker!

woensdag 26 juli 2017

Snelle, simpele zomer-basics #4 Raapstelen-bataatstamp met een vleug citroen


In deze zomer van de snelle, simpele zomer-basics
is het vandaag tijd
voor een stamp van bataat met raapstelen.

Bij stamp denk je misschien
aan een gure herfst of vrieskoude winter,
maar deze lichtere versie van bataat
met het friszure van de ingemaakte citroen
is juist ook in de zomer erg lekker.

zaterdag 22 juli 2017

Snelle, simpele zomer-basics #3 Zoete ui-mozzarella saus


Hier komt weer een basic!

Een heerlijk zoetig sausje
wat ik serveerde op tagliatelle met spinazie,
maar volgens mij
nog veel beter past
op een broodje burger!

Dat was voor de foto
ook beter geweest...
Nu is de saus amper te zien ;)

dinsdag 18 juli 2017

Snelle, simpele zomer-basics #2 Uiensoep


Met het 'op vakantie gaan'
ben ik niet het niets-voorbereiden-we-zien-wel-hoe-het-loopt-type
(op andere dagen trouwens ook niet...).
Ik ga graag voorbereid op vakantie
en dan vooral qua eten.

Na een lange dag reizen
wil ik me niet nog druk hoeven maken
over of we wel te eten hebben.
Nee, ik zorg dat ik iets mee heb
wat ons snel en hartig kan oppeppen.

Op ons laatste reisje naar Frankrijk
gingen er daarom 2 flessen
met onderstaande uiensoep mee.

vrijdag 14 juli 2017

Snelle, simpele zomer-basics #1 Sinaasappel-venkel shake

 Ook D'Agaraad doet een zomerrooster.
De komende weken verschijnt hier niet,
zoals gewoonlijk, om de dag een recept,
maar zul je hier eens in de 4 dagen
een snelle, simpele zomer-basic vinden.


Jammer voor diegenen die geen vakantie hebben
en nu minder te lezen hebben dan normaal,
maar misschien is het een mooi moment
om eens wat oude verhalen en recepten terug te lezen?

En och,
wie weet komt er hier nog wel een berichtje tussendoor.
Ik heb tenslotte nog wat boeken liggen
waar ik voor jullie een review over wil schrijven!

woensdag 12 juli 2017

Plaatpannenkoek met sla en ananas


O, o, Nanda,
wat maakte je nu toch weer?
En je denkt dat een titels als
'plaatpannenkoek met sla en ananas'
lezers trekt?
En dan die foto?
Dat ziet er toch niet lekker uit!

Nou ja,
dat verwoordt ook een beetje
de reacties van mijn kinderen;
de reacties vóór het proeven dan, welteverstaan!
Want na twee happen
was er geen tijd meer voor mondelinge reacties,
positief dan wel negatief,
maar moest er als een razende worden doorgegeten
om snel nóg een stuk te bemachtigen ;)

Misschien moet je het dus toch maar proberen!

maandag 10 juli 2017

Koude soep van watermeloen



Wat neem je mee
als je gaat picknicken
op een warm strand?
Ja, iets kouds natuurlijk!

Deze watermeloensoep
lest de dorst, voegt wat mineralen toe
en heeft een heerlijke complexe smaak!
Meer heb je niet nodig toch?

zaterdag 8 juli 2017

Oh my! Banoffee Pie

Joehoe! Ik ben jarig vandaag!
Tijd voor taart!

Toen ik me realiseerde
dat het weer tijd werd
voor een recept voor de schoolkrant,
wist ik al snel wat ik wilde:
Banoffee Pie.



 
Banoffee is een samentrekking
van bananen en toffee.
Ik maakte en at het nooit eerder,
maar blijkbaar
had ik er enorme behoefte aan ;)
Ik kan me niet voorstellen
dat de lezers van de schoolkrant
of jullie hier
dat erg zullen vinden...

donderdag 6 juli 2017

Zoete hartige snijbiettaart


Als basis voor deze hartige taart
gebruikte ik een beslag voor pannenkoeken!
Het geeft een bijzonder effect
doordat dát wat je op je bord ziet
eigenlijk niet past bij wat je proeft.

De wantrouwende kinderen
(want: snijbiet...)
waren na de eerste hap snel om.
"Dit smaakt als pannenkoeken met spek!"
Ja, lekker hè!

dinsdag 4 juli 2017

Rozijnen-amandelspread

Dit recept
had ook prima gepast
in de rubriek 'Kiekjes op kliekjes'.

Ik maakte het namelijk
omdat ik van iemand
een flink overschot gewelde rozijnen kreeg
en dit niet zo snel
op een andere manier weggewerkt kreeg.


Vers gemaakt is de spread al erg lekker.
Maar na een dag of wat

zondag 2 juli 2017

Kiekjes op kliekjes #6


We zijn toe aan editie 6
van de serie Kiekjes op Kliekjes.
Wat maakte ik afgelopen week
met de overschotjes die ik had?

Voor een recept wat binnenkort online komt,
weekte ik dadels
én schepte ik de room
van een een blik kokosmelk.
We besloten het kokoswater wat overbleef
en het weekwater van de dadels
te gebruiken in een pannenkoekenbeslag
en daarmee meteen
wat extra smaak aan de pannenkoeken toe te voegen.


Het leverde mooie, 
lekkere pannenkoeken op
én een maaltijd
zonder gezeur van de kinderen ;)