donderdag 30 juni 2016

Balsamico amici

 
Balsamico amici
'balsamico vriendjes'.
Een betere naam kon ik niet bedenken
voor deze ovenschotel
met veel verschillende groenten
én balsamico.
 
Heerlijk is het!
En zeker ook een potentieel vriendje
voor jou!

dinsdag 28 juni 2016

Pindasaus met kokos

Een hele tijd geleden
deelde ik hier al eens
het recept van onze vertrouwde satésaus.


Geïnspireerd door een ander receptje
maakte ik echter nu eens een keer
pindasaus op basis van kokosmelk.

Heel anders,
maar lekker!

zondag 26 juni 2016

Fruitige bloemkoolpudding

Ik maakte al eens een lekker sausje
van gekookte bloemkool.
Heerlijk is dat.

Daarom vond ik het nu tijd
om ook eens wat anders met die bloemkool te proberen.
Zou zo'n pudding/pap met gekookte bloemkool,
waarvoor je nu op blogs weer recepten tegenkomt,
echt wel lekker zijn?
Ja dus!


vrijdag 24 juni 2016

fluweelzachte spinaziesoep

Met gezonde moestuin-aspiratie
zaaide ik spinazie
(en nog een boel andere dingen).
En van de week was het zover...
mijn eerste oogst!

Ik besloot de spinazie eer aan te doen
door 'm te gebruiken als hoofdingrediënt
in een lekker soepje.
 En oej,
wat lukte dat soepje goed!


 Zo heldergroen van kleur,
zo zacht in de mond en keel
en toch
met lekker wat pit.
Mmmm!

woensdag 22 juni 2016

Ovenfrieten met tijm en citroenzest

Steeds weer
word ik er aan herinnerd
dat het leven voor veel mensen zó druk is,
dat er geen ruimte meer is
voor inspiratie
om aloude recepten een andere twist te geven.

Daarom deze keer
weer een basic receptje:
Aardappelfrieten uit de oven.
Maar wel,
net even anders!

maandag 20 juni 2016

Quiche van bakbanaanmeel




Ik ben heerlijk aan het experimenteren
met bakbanaanmeel.
Bakbanaanmeel?
Ja! Je leest er alles over op Femkes Foodies.

Eerder al
bakte ik er pannenkoekjes van
volgens het recept op de pak
en die vielen dik in de smaak
bij de kinders.

zaterdag 18 juni 2016

Kabeljauwfilet met venkel en mango

 
Het is wel weer eens tijd
voor een lekkere visschotel,
toch?
 
De saus in het recept hieronder
is op basis van extra gerijpte melkkefir.
Het leverde niet alleen qua kleur,
maar ook qua smaak
een saus op
die leek op gesmolten kaas.
Leuk!


Heb je geen melkkefir,
gebruik dan (zure) room of roomkaas.

donderdag 16 juni 2016

Meloen-kiwi gummies

Onze jongste zoon
neemt ze graag mee in zijn broodtrommel:
gelatinesnoepjes.
Ik kan dat alleen maar toejuichen.
Ook zijn jonge lijfje
heeft immers behoefte aan de bouwstoffen
die in goede gelatine te vinden zijn.

Daarom
verdwijnt er hier nog wel eens wat fruit in de blender
(soms gemengd met wat groente)
om een moes te krijgen
waarmee ik een nieuwe voorraad snoepjes kan maken.


dinsdag 14 juni 2016

Chufataart met chocoladevullng

Vandaag deel ik een recept met jullie
met chufameel, ook wel tijgernotenmeel genoemd.
Tijgernoten zijn geen echte noten,
maar kleine knolletjes
die de bacteriën in je darmen
ontzettend gelukkig kunnen maken.
 Alles voor mijn 'homies' ;)


Omdat chufa's van zichzelf al zoet smaken
heb je in zoete recepten maar heel weinig zoetstof nodig.
Ik gebruik in dit recept 10 gram suiker,
maar ik denk dat het de volgende keer zonder suiker ga maken.
Volgens mij is dat prima te doen!

zondag 12 juni 2016

Pasta tonijn met een handje kruidentuin

We konden er twee dagen
met z'n drieën van eten,
van deze pasta met tonijn.
En dat kwam goed uit
want het waren hectische dagen.

Hectische dagen ja!
Zo hectisch
dat ik gewoon beide dagen vergat
om een foto te maken
van dit heerlijke gerecht.

vrijdag 10 juni 2016

Groene curry met Chinese kool

Ik had nog wat kokosmelk over
van een ander recept
en besloot dit te verwerken in een curry.
Nooit verkeerd, toch?


"Ik had die curry heel anders verwacht",
sprak onze jongste zoon.
Inderdaad,
deze keer maakte ik 'm anders.
Ik geef jullie het recept.

woensdag 8 juni 2016

sesamzaadspaghetti met spinazie


Ik probeerde iets nieuws:
Inderdaad.
Spaghetti gemaakt van sesamzaad,
tapioca zetmeel en ei.

De kids blijven fan van pasta's
en dit is een mooie manier
om daarin weer wat andere voedingstoffen
bij ze naar binnen te krijgen.

maandag 6 juni 2016

Rabarber-pruimen crumble

Het was lekker!
Heb je iets aan die woorden?
Ik hoop het wel
want een foto kan ik je helaas niet laten zien.

Ja, een foto van de rabarber,
dat wel!


 

zondag 5 juni 2016

I'm fed up...

14 jaar
en 180 kilo zwaar...
Ik voelde de tranen in mijn ogen prikken!

Denken dat ontbijtgranen
een gezonde vervanger voor vette maaltijden zijn.
Hoe erg is dan mis!

Pizza = deegbodem + tomatensaus = groente?
Friet = aardappel = groente?
Pfff...

Suiker is verslavender dan cocaïne
en toch laten we toe
dat het massaal gebruikt wordt
in de voedingsmiddelenindustrie!

Ontwaak!

Voor wie 'm nog niet zag
is hier de link naar de documentaire
Fed up.
Daar nog te kijken tot 9 juni.
Laat je kans niet voorbij gaan!
 

zaterdag 4 juni 2016

Pittige kool

 
"Hu, dit is veel te pittig!"
klaagde de jongste zoon.
Laat je daardoor niet afschrikken hoor!
Het gericht is zeker niet te pittig.
Zoonlief vindt dat al snel ;)

donderdag 2 juni 2016

Heerlijk kleffe rabarber-wortel lunchcake

De cake,
waarvoor ik je hieronder het recept geef
is heerlijk,
maar niet te zoet.
De cake is vast en klef,
maar mede daardoor zo geschikt als lunch.
Mede daardoor...
want natuurlijk vooral
door de fijne ingrediënten die erin gaan!