donderdag 30 maart 2017

Gebakken aardknollen

De aardperen in ons groentepakket
werden in mineur ontvangen.
We vinden ze echt niet lekker!


Aangezien weggooien voor ons geen optie is,
moesten we schikken
en probeerde ik maar weer eens iets uit.
 Zou combineren met familielid bataat,
die hier wel populair is,
misschien een optie zijn?

dinsdag 28 maart 2017

Schorsenerensoep

Ik raakte geïnspireerd
toen ik ergens over
schorseneren-roomsoep las.


 Tegen de tijd dat ik klaar was
met het bereiden van mijn variant,
leek mijn soepje
enkel qua kleur nog op een roomsoep ;)

zondag 26 maart 2017

D'Agaraad snijplank

Geen recept vandaag.

Nee,
vandaag wil ik je laten zien
wat voor moois
Ernst gemaakt heeft:


Van een stuk aanrechtblad
wat over was,
maakte hij een nieuwe snijplank.


Mooi hè?
Ik ben zo trots :)

vrijdag 24 maart 2017

Kruidige paksoi-currysoep


Het was eigenlijk
een gebrek aan inspiratie
dat me wat groenten en bouillon
samen in een pan deed gooien.

Bij het proeven
was er toch ineens een vonkje
en bleek het heel simpel
om van dit 'gebrek-aan-inspiratie-soepje'
een heerlijk kruidig soepje te maken.

woensdag 22 maart 2017

Chinese kool gestoofd in perzikenchutney

Nou vooruit,
ik doe er nog één...
een recept met deze lekkere chutney van perzik.




Er zijn twee dingen
die we kunnen concluderen
na het bekijken van bovenstaande foto's:
1. Ik serveerde de koolstoof met aardappelfrieten uit de oven.
2. De koolstoof is, op zijn zachts gezegd, niet fotogeniek.

maandag 20 maart 2017

Lasagne met artisjok, tonijn en melkkefir-scoby



De naam van dit gerecht
laat wel wat vraagtekens verschijnen,
of niet?

Trouwe lezers weten wel
dat we hier in huis fan zijn van melkkefir.
Omdat kefir groeit,
heb je soms een overschot aan 'korrels'.
Je kunt deze 'korrels' prima eten,
al raad ik je wel aan
dit niet te overdrijven.

zaterdag 18 maart 2017

Roerbakschotel met broccoli en zwarte rijst


Heb je, net als ik,
een restje rijst over,
dan is deze roerbakschotel
zeker een aanrader.


En dan geef ik je
er meteen nog een tip bij:
dag 2 is de roerbakschotel nóg lekkerder.
Stel je lunch dus veilig ;)

donderdag 16 maart 2017

Appelketchup

waagde ik me
aan het maken van appelketchup.

Het waren mijn eerste schreden
op het zoetzure pad
en er moest, naar mijn mening,
veel te veel suiker in,
maar ik heb me er toch netjes aangehouden.

De appelketchup blijkt een grote favoriet
van de oudste zoon
en zal dus binnenkort
wel weer opnieuw gemaakt moeten worden.

dinsdag 14 maart 2017

Bierbrood

Ik wil jullie weer eens verblijden
met een variatie op mijn
Een variant met bier...
Het moet niet gekker worden ;)


De man des huizes
kreeg een tijd geleden een bierpakketje
en daaruit gebruikte ik een flesje voor dit brood;
een blonde Affligem.
 Het leverde een prachtig blond brood op.

zondag 12 maart 2017

Kruidige rode kool schotel


Nog een halve rode kool
en flink wat aardappelen
waren er op voorraad.
Prima,
dan maken we daar toch iets mee!

De kids
die aanvankelijk niet zo enthousiast waren,
besloten het toch te proberen
en vonden het zowaar
toch lekker!

vrijdag 10 maart 2017

Witlofsalade met sinaasappel-avocado dressing


Een salade
van witlof met fruit
is altijd welkom bij onze kinderen.

Meestal gebruik ik
gewoon wat fruit dat ik heb liggen
en het smaakt altijd goed.

woensdag 8 maart 2017

Preistamp met perzikenchutney

Helaas
heb ik geen foto's meer
van deze lekkere preistamp
met perzikenchutney.
 Volgens mij was de stamp zo lekker
dat de foto's erbij opgegeten zijn...
of zoiets ;)

Ik heb wel deze foto:


Ook leuk toch!

maandag 6 maart 2017

I Sea leafs



Het was weer eens tijd
voor een portie zeewier.
Bij ons 'zwom' daar
een zalmpje tussen,
maar je kunt dit gerecht
natuurlijk ook prima vegetarisch eten!

zaterdag 4 maart 2017

Perzikenchutney


Ja, ja, ik weet het...
het is helemaal geen perzik-seizoen nu!
Maar weet je,
wist ik nog niet hoe het smaakte
en of het het delen waard was.

Nu ik de chutney echter gebruikte
in twee verschillende gerechten
die er allebei erg lekker door smaakten,

donderdag 2 maart 2017

Boekreview: First Bite


Het is geen nieuw boek
waar ik je hier iets over wil vertellen.
First Bite, geschreven door Bee Wilson,
kwam al uit in 2015
en ligt, als ik eerlijk ben,
ook al bijna een jaar
bij mij op de kast.

Al die tijd
had ik niet de focus
om een informatief boek te lezen
én er daarna nog over te vertellen ook.
Ik kan niet zeggen
hóe blij ik ben
dat dit vermogen er nu wel weer is!

The Thyroid Secret

1 Maart
startte een online documentairereeks
over schildklieraandoeningen en gerelateerde auto-immuunziekten:

Screenshot uit: The Thyroid Secret - episode 1

Elke dag,
voor negen dagen op rij,
is er 24 uur lang
een documentaire te kijken.

Ik ben nieuw op dit onderwerp
en heb geen idee
hoe betrouwbaar de informatie is,
maar ik ga in ieder geval kijken.

Sterker nog,
ik heb zojuist de eerste bekeken
(die is nog tot het einde van deze dag te zien)
en de belangrijkste boodschap daarin luidt:

Geloof in wat je voelt,
laat niemand je vertellen dat je gek bent,
en neem controle over je eigen leven.

Dat is een boodschap
waarin ik me in ieder geval
helemaal kan vinden!