dinsdag 12 juli 2016

Aardappelsalade met tuinbonen en zalm


Deze salade bleek een onverwachte winnaar
bij ons oudste.
Voor deze keer
kwamen er zelfs complimenten over zijn lippen
(voor iets anders dan mijn koekjes, taarten of puddinkjes).

Ik zal je dus niet langer ophouden
met mijn schrijfsels hier.
Snel maken deze salade!



 
Aardappelsalade met tuinbonen en zalm
(4-6 personen)

Ingrediënten:
1 kg aardappels
300 g gedopte tuinbonen
1 verse ui
1 verse knoflook
200 g zalmfilet
Keltisch zeezout
2-3 el pompoenpit-olie

Bereiding:
Borstel de aardappels schoon en kook ze gaar.
Laat ze wat afkoelen en snijd ze dan in plakken.
Kook de tuinbonen gaar en verwijder de vliesjes (dubbeldoppen).
Snipper de verse ui en knoflook en bak deze mooi glazig in wat boter of olie.
Bestrooi de zalmfilet met het Keltisch zeezout en bak deze op de bodem van de braadoven in 10-15 minuten gaar en bruin (halverwege een keer keren).
Snijd de zalmfilet in stukken.
Leg een laag aardappel, tuinbonen en ui, knoflook en zalm in een schaal.
Besprenkel met een eetlepel pompoenpit-olie.
Maak opnieuw van alles een laag en besprenkel weer met wat olie.
Maak nog een derde laag als je nog ingrediënten over hebt en besprenkel ook deze eventueel nog met wat olie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten