Het is alweer een tijdje geleden
dat ik deze heerlijke spread maakte
en volop complimenten oogstte
van onze oudste zoon.
Ik smeerde de spread toen
op een gehalveerd Turks brood
dat ik verder belegde met ui, gehakt en peer.
Het bleek een aanrader te zijn!
Spread van zoete aardappel
Ingrediënten:
250 g bataat
1 teen knoflook
100 g roomkaas (of uitgelekte melkkefir)
1 tl citroensap
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl Keltisch zeezout
draai peper
Bereiding:
Schil de bataat en snijd deze in stukken.
Doe de bataat met de knoflookteen in een pan en kook deze gaar.
Giet af en pureer bataat en knoflook dan.
Meng de specerijen erdoor, en het citroensap.
Roer er dan de roomkaas doorheen.
Lekker als dip, op brood, en voor nog veel meer dingen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten