donderdag 22 februari 2018

Choco-hazelnootpasta

Eindelijk, eindelijk, eindelijk...
Ik heb eindelijk eens hazelnootpasta gemaakt.
Onze nuts-c'est-la ;)

Heerlijk!


Ik vond een recept op internet,
verminderde de hoeveelheid suiker
en verving een deel van de rietsuiker voor kokosbloesemsuiker
zodat er net wat andere smaaktonen in zouden komen.
Het resultaat mag er wezen.

Eerlijk gezegd
vind ik dat er nog steeds veel te veel suiker in zit.
Maar het is een heel stuk minder dan in de hagelslag
die onze kids nog steeds met bergen verslinden.
Die hagelslag is al jaren een compromis naar hen toe,
maar ik heb er goede hoop op
dat deze nuts-c'est-la ze een klein stapje kan laten maken!


Choco-hazelnootpasta

Ingrediënten:
2 cup hazelnoten
1-2 el hazelnootolie
1/3 cup rauwe cacao
1/3 cup rietsuiker
1/4 cup kokosbloesemsuiker
snuf zout

Bereiding:
Spreid de hazelnoten uit op een bakplaat en rooster ze 12 minuten bovenin de bakoven.
Laat ze afkoelen en doe ze dan in de blender (een goede!) of keukenmachine.
Voeg een lepel hazelnootolie toe en laat de machine de hazelnoten vermalen.
Voeg de cacao, rietsuiker, kokosbloesemsuiker en de snuf zout toe en laat de machine verder draaien. Blijf de zijkanten schoon schrapen, zodat alles goed vermengd wordt.
Voeg, als dat nodig is, nog wat olie toe.
Schep de hazelnootpasta in schone potjes en bewaar deze in de (koel)kast.
Smeer ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten