Er lag het een en ander
aan overgebleven groenten
en dat kwam goed uit
want de behoefte aan groente was groot!
De bereiding die ik bedacht,
pakte niet helemaal uit
zoals ik voor ogen had.
Visueel is dit gerecht dan ook geen juweeltje
(hoewel dat op de foto's alleszins meevalt).
Met de smaak is echter niets mis.
Probeer het maar!
Geroosterde groenten met snijbietsaus
(3 personen)
Ingrediënten:
500 g aardappel
300 g bataat
250 g rode biet
200 g wortel
100 g ui
100 g snijbiet
1 teen knoflook
1 ei
350 g zalmfilet
3 el tapiocameel
1 el shoyu
1 tl djahe
1 tl gemalen koriander
1/2-1 tl Keltisch zeezout
Bereiding:
Schil aardappel, bataat, rode biet en wortel en snijd ze in blokjes.
Verhit wat olie in een grote braadslede en hussel de blokjes hierin om.
Bestrooi de blokjes met tapiocameel, djahe, koriander en zout en schuif de braadslede bovenin de braadoven.
Schep alles na 20 minuten even om en schuif de braadslede weer op zijn plek in de oven.
Snipper de ui en knoflook en was en snijd de snijbiet fijn.
Bak dit samen in wat olie tot de ui glazig is.
Pureer ui, knoflook en snijbiet met shoyu en het ei.
Na nog eens 20 minuten haal je de braadslede uit de oven en schep je het ei-snijbiet mengsel door de blokjes.
Schuif de braadslede nu voor 15 tot 20 minuten terug in de braadoven.
Bestrooi de zalmfilet aan weerszijden met gemalen zout en bak deze in een grilpan op de bodem van de braadoven aan weerszijden bruin.
Pluk de zalmfilet dan in stukken en serveer deze bij de geroosterde groenten.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten