"Hu, dit is veel te pittig!"
klaagde de jongste zoon.
Laat je daardoor niet afschrikken hoor!
Het gericht is zeker niet te pittig.
Zoonlief vindt dat al snel ;)
Pittige kool
(3 personen)
Ingrediënten:
1 Chinese kool
1 koolrabi
1 ui
400 g tomatenpuree
2 tenen knoflook
400 ml kokosmelk
1 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
1/2 el appelazijn
10 g blaasjeswier
1/2 el gemalen koriander
1/2 tl gemalen anijs
1 tl Keltisch zeezout
Bereiding:
Zet de blaasjeswier met de kokosmelk in een pannetje in de kookoven. Het hoeft niet eerst aan de kook gebracht worden, het gaat erom dat het wier even kan weken.
Schil en rasp nu de koolrabi en snijd de Chinese kool en ui ook in fijne reepjes.
Snijd de knoflook en stukjes.
Bak de knoflook heel kort even aan in wat olie en voeg koriander en anijs toe.
Voeg dan de groenten toe en de ketjap en sambal en schep alles goed door elkaar. Laat dit zo'n 5 minuten bakken.
Doe de kokosmelk met blaasjeswier, azijn en tomatenpuree in de blender en laat deze er een sausje van maken.
Giet de saus bij het koolmengsel in de pan en breng het met wat zou op smaak.
Laat het nu 30 minuten in de kookoven stoven.
Ik serveerde het met stukjes kalkoenfilet en zilvervliesrijst. Lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten