maandag 6 maart 2017

I Sea leafs



Het was weer eens tijd
voor een portie zeewier.
Bij ons 'zwom' daar
een zalmpje tussen,
maar je kunt dit gerecht
natuurlijk ook prima vegetarisch eten!


I Sea leafs
(4 porties)

Ingrediënten:
300 g snijbiet
250 g spinazie
200 g bloemkool
1 c water
1 tl gemalen gedroogde selderij
1 knoflookteen
1/2 tl Keltisch zeezout

Bereiding:
Breng het zeewier in ruim water aan de kook. Zet de pan daarna in de kookoven en laat het wier daar 30 minuten verder garen.
Doe de bloemkool met het water, selderij, uitgeperst knoflookteentje en zout in een pan en breng alles aan de kook.
Laat het kort gaar koken en doe het dan over in de blender of keukenmachine.
Voeg de perzikenchutney toe een draai er een mooi sausje van.
Was de snijbiet en spinazie en snijdt alles fijn.
Verhit wat olie in een pan en laat daarin het groen slinken en garen.
Giet de I Sea pasta af en schep er de spinazie, snijbiet en bloemkool/chutney-saus doorheen.
Voilà! Een gerecht in schutkleuren, maar met heerlijke smaaktonen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten