woensdag 12 juli 2017

Plaatpannenkoek met sla en ananas


O, o, Nanda,
wat maakte je nu toch weer?
En je denkt dat een titels als
'plaatpannenkoek met sla en ananas'
lezers trekt?
En dan die foto?
Dat ziet er toch niet lekker uit!

Nou ja,
dat verwoordt ook een beetje
de reacties van mijn kinderen;
de reacties vóór het proeven dan, welteverstaan!
Want na twee happen
was er geen tijd meer voor mondelinge reacties,
positief dan wel negatief,
maar moest er als een razende worden doorgegeten
om snel nóg een stuk te bemachtigen ;)

Misschien moet je het dus toch maar proberen!




Plaatpannenkoek met sla en ananas
(4 porties)

Ingrediënten:
160 g bakbanaanmeel
250 g kokosmelk
4 eieren
1 banaan
ong. 50 ml water
4 el ahornsiroop
1/4 tl Keltisch zeezout
50-100 g sla
1 ananas

Bereiding:
Pel de banaan en snijd deze in stukken.
Mix de kokosmelk, eieren, banaan, water, zout en ahornsiroop met behulp van (staaf)mixer, blender of keukenmachine tot een egaal papje.
Was de sla en doe deze in je beslag erbij, evenals het bakbanaanmeel.
Mix tot een mooi beslag.
Bekleed een bakplaat met bake-o-glide of bakpapier.
Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd de ananas in plakken van 1 cm dik.
Verdeel de ananas over de bakplaat en schenk het pannenkoekbeslag erop.
Schuif de bakplaat op de onderste richel van de braadoven en bak de plaatpannenkoek daar in zo'n 10 minuten gaar en groen ;)
Gruwel en geniet!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten