zondag 4 maart 2018

Kiekjes op kliekjes #11



Toen ik laatst bloemkool wilde roerbakken,
met nog wat andere dingen,
was het nodig om de grote bloemkool
terug te brengen tot kleine roosjes.
Dus sneed ik alles los van de stronk
en verwijderde daarna heel veel steeltjes.

Ik vond het echter zonde om dit alles niet te gebruiken
en besloot om er een soep van te maken.
Iets wat jij dus ook kunt doen!
Verzamel gewoon je bloemkoolstronken in de vriezer
(geschild, onderkantje eraf, in blokjes gesneden)
tot je genoeg hebt voor de misosoep hieronder
of een andere lekkere bloemkoolsoep.
(Deze of deze, bijvoorbeeld)



Onderstaand soepreceptje levert overigens
een heftig smakend soepje op.
Dit komt door het gebruik van miso en kvass
met beide die umami-smaak van gefermenteerde producten.
Afhankelijk van hoe geoefend je bent,
is de soep dus net wel, of net niet zo te eten ;)
Maar, de soep levert je wel een extreem verzadigd gevoel op
en is heel geschikt om in kleine porties in te vriezen
(bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm)
en te gebruiken als smaakmaker in sauzen of soepen.

Wij aten er ieder een kommetje van
en het restant gebruikte ik in een heerlijke groentesoep
waarvan je hier snel het recept zal zien verschijnen.
Maar nu eerst het recept van de



Bloemkool-misosoep


Ingrediënten:
350 g bloemkool
150 ml water (of 500 ml als je geen kvass hebt)
15 g misopasta

Bereiding:
Doe alle ingredienten in een kookpan en breng het aan de kook.
Laat de soep in de kookoven een half uur pruttelen.
Pureer dan de soep en dien op, of verwerk deze tot iets anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten