Een tijd geleden liet ik me inspireren
door een recept van spruitjes en kaki uit de oven.
Vandaag kreeg dat een hele andere dimensie
door het gebruik van koolraap en kaas.
Mmm!
Laat je niet afschrikken door de lange lijst van ingrediënten.
Geef er gewoon je eigen draai aan!
Ovengeroosterde spruitjes met koolraap
(2-3 personen)
Ingrediënten:
500 g spruiten
1 koolraap
1 ui
1 kaki
1 sinaasappel
4 el knoflookboter
1/2 el ahornsiroop
1/3 cup hazelnoten
1/3 cup witte schapenkaas
1/4 cup zonnebloempitten
2 el sesamzaad
1 el hennepzaad
1 el chiazaad
1 el edelgist
1 el gedroogde oregano
Bereiding:
Schil de koolraap, snijd 'm in blokken en kook de koolraap 6 tot 8 minuten voor.
Maak de spruiten schoon en halveer ze en snijd de kaki in blokken.
Doe de koolraap, spruitjes en kaki in een grote braadslede en vermeng ze met de knoflookboter. Als je geen knoflookboter hebt, kun je natuurlijk ook gewoon boter of olie gebruiken en een teentje knoflook erboven uitpersen.
Pers de sinaasappel en hussel het sap door de spruitjes samen met de ahornsiroop.
Als je de ui ook wilt roosteren, voeg deze dan nu gesneden toe aan het spruitjesmengsel. Ikzelf vind het lekkerder als de ui langzaam gefruit is en doe dit dus in een aparte pan. Ik voeg de ui dan net voor het opdienen toe in de braadslede.
Schuif de braadslede, voor 20 minuten, op de onderste richel van de braadoven.
Hak de hazelnoten in grove stukken en voeg deze met sesamzaad, zonnebloempitten, edelgist, hennepzaad, oregano en kaas na die 20 minuten toe aan de ovenschotel en roer alles even door.
Schuif de braadslede daarna terug in de braadoven, op de 2e richel van onder, en laat het geheel nog 15 minuten roosteren.
Let op dat je je mond niet brandt en eet smakelijk ;)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten