een grote pot zelfgemaakte kweepeer-gelei.
"Ik heb 'm anders gemaakt", zei ze,
"maar daardoor is de gelei dun gebleven."
Niet geschikt voor op de boterham dus,
maar in de yoghurt zou het zeker goed kunnen.
Ik besloot er echter iets anders mee te doen.
Snoeprolletjes van kweepeer-gelei
Ingrediënten:
kweepeer-gelei
Bereiding:
Bekleed een bakplaat met bake-o-glide of bakpapier.
Verdeel de kweepeer-gelei in een gelijkmatige laag over de bakplaat.
Schuif de bakplaat op de richel in de warmhoudoven en laat de gelei over de nacht indrogen. Hoeveel uur de gelei precies nodig heeft om goed in te drogen, is natuurlijk afhankelijk van de soort gelei en de dikte van de laag.
Snijdt de gelei-laag nu in repen en rol de repen op (of doe er iets anders mee, als je dat beter lijkt).
Bewaar de rolletjes in een pot.
Ik heb geprobeerd te testen hoe lang je de rolletjes kunt bewaren in de kast en in de koelkast. De potjes zijn hier echter te snel leeg om hier een goed antwoord op te krijgen...
Niet allemaal in één keer opsnoepen, hè ;)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten