woensdag 13 januari 2016

Boerenkool met beluga linzen

Zoals ik hier al meldde
heb ik eindelijk mijn boerenkool schwung gevonden ;)
En natuurlijk
profiteren jullie daarvan mee.



Vandaag een recept
waarvoor ik voor een deel dezelfde ingrediënten gebruik
als voor de hartige boerenkool met rijst.
Toch is dit een compleet ander gerecht.
Een gerecht met notige smaken
en een zoete toon van gedroogde abrikozen...
heerlijk!


Wacht dus vooral niet te lang
met het maken van deze

Boerenkool met beluga linzen
 4 personen

Ingrediënten:
250 g kipfilet
3 kleine uitjes
1 aardappel
100 g boerenkool, schoongemaakt
100 g beluga linzen
100 g cashewnoten, geroosterd
60 g gedroogde abrikozen, geweld
100 g melkkefir
2 tenen geroosterde knoflook
15 g sesamzaad, geroosterd
1 tl zoet paprikapoeder
1/2 chipotle peper



Bereiding:
Bereid de linzen zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de kipfilet in blokjes en braad ze aan in wat olie.
Voeg de in blokjes gesneden aardappel toe en bak dit mee.
Snipper de uien en fruit ze aan.
Voeg de boerenkool toe aan de kip, aardappel en ui en verwarm het geheel al omscheppend.
Mix de kefir, knoflook, paprikapoeder en chipotle in een blender of met de staafmixer.
Voeg het kefirsausje toe in de pan en schep het door de groenten heen.
Doe er ook de gekookte linzen bij.
Snijd de gewelde abrikozen in stukjes en voeg deze met de geroosterde cashewnoten en sesamzaad bij de boerenkool en dien het gerecht op.

Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten