woensdag 27 januari 2016

Geroosterde knoflook



Iets wat je regelmatig tegenkomt
in mijn recepten
is geroosterde knoflook.
Dat is zo lekker!
En heel makkelijk te verwerken in je maaltijd!
Altijd handig om op voorraad te hebben dus
als snelle smaakmaker.
 
Een bol knoflook roosteren
is met een minimale inspanning te doen.
De geroosterde bol bewaar ik
in een afgesloten glazen potje in de koelkast.
Zo blijft de geroosterde knoflook erg lang goed.

Geroosterde knoflook

Ingrediënten:
1 bol knoflook
wat olie
versgemalen zout en peper
evt. wat kruiden naar keuze (bijv. rozemarijn of tijm)

Bereiding:
Snijd het bovenkantje van de bol knoflook, zo dat de tenen net bloot liggen.
Haal de buitenste vellen van de knoflook, maar zorg ervoor dat de bol wel intact blijft.
Ze de bol in een klein ovenschaaltje, met de opengesneden kant naar boven.
Besprenkel de bol met wat olie en maal er zout en peper over.
Leg er een takje tijm op, wat rozemarijn of een ander kruid wat je lekker lijkt.
Dek het schaaltje af met aluminiumfolie en zet het bovenin de bakoven.
Rooster de bol, afhankelijk van de grootte, in ongeveer een uur gaar.
Je kunt de tenen nu heel makkelijk uitknijpen en gebruiken waarop en waarin je maar wilt. (Maak er bijvoorbeeld een lekkere kruidenboter van)
Bewaar de afgekoelde bol in een potje in de koelkast. De knoflook blijft zo weken goed (als hij al niet eerder op is).
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten