vrijdag 29 januari 2016

Pompoencurry met kikkererwten

Al eerder
plaatste ik hier het recept voor een curry
met allerlei winterse groenten.
Lekker,
maar geen gerecht waar de kinderen warm voor lopen.
Dat zit 'm dan vooral in de pastinaak
en in de biet, die ik er soms ook in doe.

Nieuwjaarsdag
probeerde ik dan ook een nieuwe variant
en deze valt in ieder geval in de smaak
bij één van de twee kinderen...
Dat is al winst, toch ;)



Oh, de hoeveelheid kikkererwten
in de ingredientenlijst
is gemeten met gedroogde kikkererwten.
Denk er aan dat je deze nog moet weken.
Zet ze gewoon de avond van te voren alvast in ruim water.

Het gerecht is niet helemaal winters te noemen,
omdat ik smokkelde
met wat er nog in de diepvries lag (tomaten en mais).
Doe er dus ook vooral jouw ding mee!


 Pompoencurry met kikkererwten
(4 personen)

Ingrediënten:
1 pompoen
2 uien
2 aardappels
1 bataat (klein)
2 cup kikkererwten (droog gemeten)
1/2 rode peper
2 tenen knoflook
400 g tomaten
400 g kokosmelk
100 g maiskorrels
50 g kokosolie
50 g amandelmeel
3 cm gemberwortel
6 cm geelwortel
2 tl zout
1 tl gemalen komijn

Bereiding:
Spoel de geweekte kikkererwten en laat ze uitlekken. Heb je ze nog niet geweekt? Doe het dan nu en maak morgen dit recept, of vervang de gedroogde voor de variant uit blik.
Schrob de pompoen schoon en snijd die dan in blokken.
Doe dit ook met de aardappels en bataat.
Maak de uien schoon en snijd deze in kwarten.
Leg al deze groenten op een bakplaat en verdeel er wat olie overheen.
Rooster de groenten zo'n 40 minuten bovenin de braadoven en vergeet niet halverwege de tijd de boel een keer om te scheppen.
Doe alle andere ingredienten, op de kikkererwten na, in de blender en laat deze er een mooie dikke saus van maken.
Doe de geroosterde groenten in een grote pan en doe er de saus bij.
Houdt een halve tot hele cup geweekte kikkererwten apart en doe de rest in de pan erbij.
Verwarm het geheel en zet de pan dan afgedekt minimaal 2 uur in de kookoven. De kikkererwten garen nu in het vocht van de saus en alle smaken trekken heerlijk in het gerecht.
Serveer de curry met een lekkere salade en de 'borrelerwten' waarvoor je het recept hieronder vindt (je hebt tenslotte nog wat kikkererwten apart gehouden).





Borrelerwten


Ingrediënten:
1/2 - 1 cup geweekte kikkererwten, uitgelekt
1 el olie
1 tl kerriepoeder
1 tl Keltisch zeezout
1/4 tl gemalen komijn
1/4 tl gemalen chilipoeder

Bereiding:
Verdeel de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de olie en de kruiden erover zodat alle kikkererwten goed bedekt zijn.
Rooster de kikkererwten in zo'n 20 minuten knapperig op de bovenste richel van de braadoven of net eronder.
Serveer de 'borrelerwten' bij de curry hierboven of inderdaad lekker bij de borrel! Mijn oudste zoon heeft er ook geen probleem mee als ze in de broodtrommel mee naar school gaan ;)
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten