Het moest iets romigs zijn,
iets hartigs,
iets voedend.
Comfort food
is het woord
Ik maakte er 1-persoonsschaaltjes van,
maar je kunt dit gerecht
natuurlijk ook prima
in een grote ovenschaal serveren.
Linzenpasta met pompoensaus
(4 porties)
Ingrediënten:
200 g linzenpasta
500 g pompoenpuree
2 grote uien
2 tenen knoflook
handje bladspinazie
3 el edelgist
1 el hennepzaad
1/2 el gedroogde oregano
200 ml water
1/2 tl Keltisch zeezout
snuf peper
feta, naar behoefte
Bereiding:
Pel de ui en knoflook en snipper ze.
Fruit ze aan in een pan met wat olie.
Doe dan de pompoenpuree met de helft van het water in de blender, voeg de ui en knoflook toe, als ook de edelgist, hennepzaad en oregano.
Blend alles. Als de saus nog te dik is, voeg je nog wat meer water toe.
Is de consistentie naar wens, proef dan de saus en voeg zout en/of peper toe.
Kook de linzenpasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Vet vier ovenschaaltjes in (of één grote) en verdeel de linzenpasta hierin.
Meng de bladspinazie onder de pasta.
Giet de pompoensaus over de pasta en schep het met een lepeltje voorzichtig door om de saus wat beter in de pasta te verdelen.
Verkruimel wat feta bovenop de pompoensaus.
Bak de schaaltjes 15 minuten bovenin de bakoven.
Aan tafel!
Oh ja, zoals je ziet serveerde ik er twee stukjes gebakken kalkoen bij, maar zonder kan dit gerecht ook prima!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten