"Omelet",
besliste de man des huizes.
Ja hoor, dat is goed.
Maar mag het dan wel
een alternatieve omelet zijn?
Zoete aardappel omelet
(4 porties)
Ingrediënten:
4 kleine bataten (of 2 grote)
1 prei
1/2 Chinese kool
5 eieren
100 g mozzarella
1 tl kerriepoeder
snuf zout
Bereiding:
Schil de bataten en snijd ze in blokken of plakken.
Kook ze in wat water in zo'n 10 minuten gaar en prak ze daarna.
Snijd de prei en halve Chinese kool in smalle repen.
Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de prei en Chinese kool wat aan.
Schep het kerriepoeder erdoorheen.
Meng de eieren en mozzarella door de bataatstamp en verdeel dit beslag dan onder het prei/kool-mengsel.
Maal er wat zout overheen en bak de zoete aardappel omelet op een rooster op de braadovenvloer in zo'n 20 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten