vrijdag 16 december 2016

Witlof-wortel salade met peer


Het moest een keer
simpel en snel klaar
en dus was ik blij
dat ik witlof in huis had.

Bij de witlofsalade
maakten we ook nog zalmsalade.
Dat is een combinatie die we wel vaker maken.
Heerlijk,
zo'n witlofschuitje gevuld met een lepel zalmsalade!


Ik zal het recept voor de zalmsalade
hieronder erbij zetten.
Dan kun je het ook eens proberen
als het je iets lijkt.


Witlof-wortel salade met peer
(bijgerecht, 4 porties)

Ingrediënten:
3 stronkjes witlof
1 grote winterpeen
1 grote peer
1 sinaasappel
1 el chufa-olie of olijfolie

Bereiding:
Snijd de witlof in smalle reepjes, rasp de winterpeen en snijd de peer in blokjes.
Meng dit alles in een schaal onder elkaar.
Pers de sinaasappel en meng het sap met de lepel olie door de salade.
Klaar! Of voeg ook nog een appeltje toe, of banaan, partjes mandarijn, wat noten, pitjes... het kan allemaal!

Wil je er net al wij zalmsalade bij serveren?
Laat dan een blikje zalm uitlekken en haal eventuele velletjes en graatjes eruit. Meng de zalm met mayonaise of yoghurt (of een combinatie van beide). Hoeveel? Gewoon kijken of je de salade smeuïg genoeg vindt en lekker. Meng er wat druppels Worshestershire-saus doorheen voor wat extra smaak en that's it!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten