woensdag 18 januari 2017

Boerenkool met bataat en linzen


Dit recept lijkt wel wat
op deze en deze.
Ik wil het je echter niet onthouden,
omdat het toch nét weer anders is
en het jou misschien ook op ideeën brengt
om je eigen draai eraan te geven.








Boerenkool met bataat en linzen
(3-4 porties)

Ingrediënten:
200 g bataat
150 g boerenkool (schoon gewicht)
100 g beluga linzen
100 g gedroogde abrikoos
4 uien
2 geroosterde knoflooktenen
300 g gepureerde tomaten
100 g melkkefir, of (zure) room
1 tl zoet paprikapoeder
1/2 chipotle (fijngesneden)
40 g boekweit
20 g sesamzaad

Bereiding:
Wel de abrikozen in een bak met water.
Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel de ui, snijd deze in ringen en fruit aan in wat boter of olie.
Schil de bataat en snijd deze in blokjes.
Bak langzaam mee met de ui.
Ris het boerenkoolblad van de dikke nerven, verdeel in niet te grote stukken en spoel het schoon.
Mix de tomatensaus, melkkefir, paprikapoeder, chipotle en knoflooktenen in de blender tot een egale saus.
Giet de abrikozen af en snijd ze in stukjes.
Schep de saus met de boerenkool en abrikozenstukjes door het bataat/ui-mengsel en zet de pan nog even in de kookoven om de smaken te laten intrekken.
Rooster de boekweit en het sesamzaad in een droge koekenpan.
Schep voor het serveren de linzen door het groentemengsel en strooi de geroosterde boekweit en sesamzaad er overheen.
Ik serveerde er gebakken zalmfilets bij. Lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten