Een simpel gerechtje weer eens,
van geroosterde groenten.
Een variatie eigenlijk
op recepten die hier al eerder verschenen.
Maar och,
zijn niet alle recepten
variaties van een ander?
Houd je nog over van de geroosterde groenten?
Niet weggooien!
(Maar dat spreekt voor zich:
Gooi nooit restjes weg!)
Kom hier maandag maar lezen
wat voor lekkers
je met het restje kunt maken.
Geroosterde groenten met bacon
(4 porties)
Ingrediënten:
3 aardappelen
1 broccoli
1 rode ui
1 bataat
1 rode biet
4 kleine knoflooktenen
1 el gemalen maanzaad
1 el kokosmeel
1 el paprikapoeder
1 el curry madras
1 el citroensap
160 g gerookte baconblokjes
Bereiding:
Schil de aardappelen en bataat en snijdt ze in blokjes.
Doe hetzelfde met de rode biet, maar maak de blokjes iets kleiner.
Verdeel de broccoli in niet te kleine roosjes (maar ook zeker niet te groot).
Pel de ui en snijd deze in halve ringen.
Meng de groenten in een grote braadslede met wat olie en citroensap en hussel de kruiden, kokosmeel en maanzaadmeel erdoorheen.
Verdeel de knoflooktenen (ongepeld) over de schaal en schuif de braadslede hoog in de braadoven.
Rooster de groenten een kwartier en voeg dan de baconblokjes toe aan de groenten.
Schuif de braadslede weer terug in de braadoven en rooster alles daar in nog eens 15 tot 25 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten