Het gebeurt hier regelmatig
dat ik aan het eind van de week
de inhoud van de groentelade
leeg in de soeppan.
Dat werkt goed
om alle groenten tijdig te verwerken
(= voor slap worden / schimmelen),
maar ook om groenten te verwerken
waar ik niet zo snel andere ideeën voor heb.
Heel groot bijkomend pluspunt is
dat de kinderen meestal blij zijn met een maaltijdsoep
en bij zo'n maaltijd veel meer groenten eten
dan bij een ander maal.
en met heel wat minder gezeur
Soms gaat in zo'n soep
ook nog een restje eten van een dag of wat ervoor.
In deze soep was dat bijna 2 ons boterbonen.
In het recept hieronder zijn die boterbonen prima weg te laten
of te vervangen door iets anders.
Zoet kruidige maaltijdsoep
Ingrediënten:
1 rode puntpaprika
1 rode ui
2 gele uien
4 tenen knoflook
1 grote aardappel
200 g pompoen(puree)
200 g boterbonen
1 tl paprikapoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2-1 tl gemalen komijn
1/2 tl gemberpoeder
Keltisch zeezout
Bereiding:
Schil of boen de aardappel en snijd deze in blokjes. Doe hetzelfde met de pompoen (tenzij je pompoenpuree hebt).
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten, en snijd de paprika in stukken.
Pel en snipper de uien, evenals de knoflooktenen
Verhit wat olie of boter in een royale pan en fruit hierin de uien aan.
Voeg de paprika en knoflook toe en bak dit kort mee.
Voeg dan de aardappel en pompoen toe en schep ook de specerijen (exclusief het zout) erdoor.
Doe de bonen in de pan en giet een liter water over de groenten.
Breng het water aan de kook en laat de groenten in minimaal een half uur gaar koken.
Breng de soep op smaak met wat zout.
Serveer de soep zo, of, net als ik, gepureerd.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten