zaterdag 10 januari 2015

What's cooking op 10 januari


Het diner was wat minder gezond vandaag
en kwam ook niet uit de AGA.
Maar dat wil niet zeggen
dat er vandaag niets op en in het fornuis gebeurde.

Er kwam bijvoorbeeld koffie vanaf ;)
en twee verse potten yoghurt.
We warmden er voor de lunch
twee stukken kikkererwten-pizza van gisteren in op.
Ik smolt er de extra vergine kokosolie op
waarmee ik een nieuwe fudge maakte
in experimentele samenstelling.
 En er staat een grote pan kippenbouillon 
in de kookoven te trekken.



 Ook roosterde ik vanmiddag twee bollen knoflook.
Eén bol gaat morgen naar iemand die erg van knoflook houdt,
maar 'm nog nooit geroosterd heeft gehad.
De andere bol is bijna helemaal verdwenen
in een knoflookboter.
Een pot voor ons en een pot voor de knoflookliefhebber.


Ernst stoofde kippenlevertjes
om weer heerlijke paté te maken.
Want man-oh-man,
wat was die lekker de vorige keer
en gezond!
Zo lekker dat we er morgen twee potjes van uitdelen.
Liefde moet je delen, toch?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten