vrijdag 2 januari 2015

What's cooking op 2 januari 2015

De eerste blog in 2015
en eigenlijk ook
de eerste what's cooking.
Gisteren hebben we enkel opgewarmd ;)

Vanmorgen kwam er haverkoek
en sesamkoek
uit de oven.



En ook weer twee broden,
want de voorraad moest aangevuld worden.


 Maar met die broden is de laatste tijd iets vreemds aan de hand.
Die zijn veel natter dan voorheen.
Zo klef, dat ze eigenlijk niet goed te snijden zijn.
We maken ze niet anders.
Het enige dat ik kan bedenken,
is dat de samenstelling (of maling) van het meel veranderd is.
Maar ik weet niet zeker of de start van het probleem samenvalt
met de levering van de nieuwe 25 kg zak speltmeel.
We houden het maar in de gaten.
Tips zijn welkom!


Door alle hectiek in de familie
was onze aandacht voor de potten zuurkool 
wat naar de achtergrond verschoven.
Vandaag was het tijd om ze eens tevoorschijn te halen.


En we besloten het maar meteen te proeven.
Ik gebruikte de middelste pot
(half witte / half rode kool)
en maakte voor ons
en onze gast
vanavond een zuurkoolschotel.





Die oranje/roze kool kleurde heel mooi in het geheel!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten