maandag 5 januari 2015

What's cooking op 5 januari

Geïnspireerd door Dorien
besloot ik ook de driekwart knolselderij die er nog lag
met een lekker kruidenmengsel eroverheen
te roosteren in de oven.
 
Ik schoof de bakplaat rond vier uur
15 minuten bovenin de braadoven
en Ernst deed een uur later
ongeveer hetzelfde.
Judo en accordeonles zorgen ervoor
dat bij ons op maandag vaak in etappes wordt gekookt ;)
 
 
Zo schoof ik ook een paar peterseliewortels de oven in,
zodat Ernst ze later tot een hoopje stamp kon verwerken.
En schoof ik 2 appels en een peer in stukjes in de kookoven
 die net voor ze op tafel kwamen tot moes geprakt werden.


We aten een allegaartje dus.
Een allegaartje met gerookte makreel.
En hoewel niet alles bij iedereen even best in de smaak viel,
maakten de makreel en de appelmoes veel goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten