Er stond al twee dagen
bouillon te trekken,
bouillon van stoere botten.
Vandaag was het tijd om die af te gieten
en deels te gebruiken in een soepje.
Voor de soep roosterden we een plaat tomaten
met twee tenen knoflook
een flinke ui,
een stronk venkel
en wat rozemarijn.
Dit ging in de blender met wat lepels Keltisch zeezout
en daarna bij de bouillon.
Ik waste en sneed een stronk bleekselderij in stukken
en die werd rauw geblenderd met wat bouillon,
een hand basilicum
en wat peper.
Hup,
alles bij elkaar in de pan
en nog even door verwarmen in de kookoven.
Zo was er nog mooi even tijd
om wat gehaktballetjes aan te braden
voor in de soep.
Die balletjes draaide Ernst van rundergehakt,
met flink wat paprikapoeder,
wat pimento, kerriepoeder en wat kruidenzout.
Dat was een goede keuze
want ze smaakten heerlijk.
De soep trouwens ook!
Lekker kruidig!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten