Op vakantie gaan
betekent de voorraadkast leegmaken.
En dan stuit je hier in huis
op die kiwi's die altijd blijven liggen in de fruitschaal...
Omdat er nog wat mensen
ons een goede vakantie zouden komen wensen,
besloot ik de ondersteboven sinaasappeltaart
eens in een remake te gooien.
Doe je mee?
Glutenvrije kiwi-taart
(12 punten)
Ingrediënten:
voor de cake
100 g kokosolie
50 g ghee
250 g chufameel
140 g yoghurt
80 g rietsuiker
3 eieren
2 tl baking soda
snuf zout
voor de garnering
5-6 kiwi's
20 g kokosbloesemsuiker
voor de 'drizzle'
1 el cacaoboter
1 el kokosolie
1/2 el ahornsiroop
Bereiding:
Laat de kokosolie en ghee achterop de AGA smelten.
Doe alle ingrediënten voor de cake samen in de keukenmachine en laat deze er een mooi beslag van draaien.
Schil de kiwi's en snijd deze in plakken van ongeveer 0,5 cm dik.
Vet een springvorm van 23cm doorsnede in, bekleed de bodem met bakpapier (klem dit tussen bodem en ring) en vet ook dit bakpapier even in.
Vet een springvorm van 23cm doorsnede in, bekleed de bodem met bakpapier (klem dit tussen bodem en ring) en vet ook dit bakpapier even in.
Bestrooi de bodem van de vorm met de 20 g kokosbloesemsuiker.
Leg de plakken kiwi op de bodem en probeer zoveel mogelijk de gaten op te vullen.
Stort het beslag op de kiwi's in de vorm en bak de taart 15 minuten op de bodem van de braadoven.
Hierna zet je de vorm in het midden van de bakoven en hier bak je de cake in zo'n 30 minuten gaar.
Verwijder de ring van de springvorm en keer de cake met behulp van een bord zodat de kiwi's boven komen te liggen.
Laat de cake nu goed afkoelen.
Smelt dan achter op de AGA de cacaoboter en kokosolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten