zondag 18 september 2016

Gegratineerde paprika

Soms kan ik zo'n behoefte hebben
aan een flinke hoeveelheid gesmolten kaas!

Een tosti weet die 'craving' meestal niet te bevredigen.
De kaassensatie (wat een geweldig woord) 
is niet intens genoeg
omdat mijn zelfgebakken brood er te veel smaak voor heeft ;)


Onlangs vond ik echter dé oplossing:
gegratineerde paprika!
En voordat je nu een opmerking maakt...
Ja, een paprika heeft ook veel smaak!
Maar deze smaak weet de kaassensatie juist te versterken
én vice versa.


Ook kaas-cravings?
Maken dan!


Gegratineerde paprika
(1 persoon)

Ingrediënten:
1 flinke rode paprika
feta (of een vergelijkbaar soort kaas)
extra belegen/oude kaas, parmezaan, pecorino, net wat je wilt
Optioneel: 1 el pesto, of
1 el mosterd
1 plak rauwe ham, rookvlees, of misschien wel gerookte zalm

Bereiding:
Snijd de paprika doormidden en verwijder de steel en zaadlijsten.
Leg de helften op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verkruimel feta in de stukken paprika.
Verdeel er pesto, mosterd, ham of iets anders over.
Top af met wat plakken, of een flinke laag geraspte, kaas.
Schuif de bakplaat met paprika bovenin de braadoven en bak het zaakje daar in zo'n 15 minuten heerlijk gaar.
Even blazen voor het bijten!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten