De vorige keer dat ik risotto maakte
werd deze niet zo enthousiast ontvangen
door de oudste zoon.
En ik had het idee dat dat niet zozeer aan de asperges lag,
maar meer aan het mondgevoel van de risotto zelf.
Ik nam dus de proef op de som
en maakte de risotto eens anders.
Conclusie van zoonlief:
"Dit is eigenlijk best lekker!"
Kijk,
dat biedt ruimte aan nog meer risotto-recepten!
Risotto met tomaat en courgette
(4 personen)
Ingrediënten:
150 g risotto-rijst
700 g tomaten
650 g courgette
250 g ui
2 tenen knoflook
350 ml water
Bereiding:
Was en ontkroon de tomaten en snijd ze in stukken.
Snijd ook de courgettes in kleine stukken.
Snipper de ui en snijd de knoflooktenen fijn.
Fruit de ui aan in een ruime pan met wat olie.
Voeg de knoflook toe en bak even mee.
Voeg dan de stukken tomaat en courgette toe en laat dit een half uurtje bakken en sudderen.
Voeg dan de rijst toe en blijf deze regelmatig doorroeren. Als de rijst al het vocht wat uit de tomaten en courgettes is gekomen heeft opgenomen, voeg je wat water toe.
Blijf roeren en water toevoegen als de rijst dit weer heeft opgenomen.
Als de rijst ook het laatste water heeft opgenomen, is de risotto klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten