vrijdag 2 september 2016

Havermoutschotel met pruimen en banaan

Volgens mij is het zeker twee jaar geleden
dat ik de Havermout 2.0
van Heleen maakte.


Ik maakte het gerecht toen
in verschillende varianten
en steevast
was iedereen hier in huis positief
(alleen ikzelf hield niet zo van de smaak).

Nu er een overschotje pruimen op de fruitschaal lag,
was het tijd voor weer een nieuwe versie van het gerecht.
Ik besloot een dubbele hoeveelheid te maken,
perfect voor mijn grote ovenschaal,
en paste natuurlijk het een en ander aan.





Havermoutschotel met pruimen en banaan
(12-18 porties)

Ingrediënten:
300 g havervlokken
80 g kokosbloesemsuiker
500 g pruimen (schoongemaakt gewicht)
30 g appel
1 tl kaneel
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl vanillepoeder
1/2 tl anijspoeder
80 g chocolade, extra dark
750 ml havermelk
2 eieren
3 el kokosolie
1 banaan

Bereiding:
Meng de havervlokken met de suiker, vanille, anijs, kaneel en het zout.
Ontpit de pruimen en snijd ze in stukken.
Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snijd het appeltje in stukken.
Meng de pruim en appel door het havermengsel heen.
Vet een ovenschaal in en verdeel hier het havermengsel in.
Breek de chocolade in stukjes en verdeel die erover.
Meng nu de melk met de eieren en giet dit over de inhoud van de ovenschaal.
Snijd de banaan in plakken en leg die er bovenop.
Druppel er wat olie overheen.
Bak de ovenschotel 10 minuten op de bodem van de braadoven en daarna 30 tot 40 minuten hoog in de bakoven.
Laat de havermoutschotel iets afkoelen voor je 'm eet, anders brand je je tong ;)
De schotel is ook koud erg lekker en dus geschikt om in de broodtrommel mee te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten