Toen ik de gelukkige eigenaar bleek te zijn
van twéé kroppen andijvie,
waren grotere maatregelen nodig
dan de stamppot met rauwe andijvie
die normaal op het menu staat.
Andijvie...
zou dat in de soep kunnen?
Een zoektochtje op internet
leverde zowel aanhangers
als "bah, wat bitter" tegenstanders op.
Ik besloot de gok maar te wagen
en de kans op succes bij de kinders te vergroten
door er zalmfilet, gebakken op zoutsteen,
bij te serveren.
Ja hoor,
schot in de roos ;)
Andijviesoep
(6 porties)
Ingrediënten:
600 g andijvie
300 g aardappel
1 courgette (200 g)
1 ui
2 tenen knoflook
6 gedroogde abrikozen
2 gedroogde dadels
1 cm gemberwortel
1 cm dunne geelwortel
1200 ml bouillon, ongezouten
1/2 el Keltisch zeezout
Bereiding:
Pel of schil ui, knoflook, aardappel en courgette en snijdt deze in blokjes.
Bak dit alles kort even aan in een hete pan met olie.
Voeg dan de bouillon en de fijngesneden abrikozen, dadels, gemberwortel en geelwortel.
Breng de bouillon aan de kook en laat de soep minimaal een half uur trekken.
Was ondertussen de andijvie en snijdt deze in repen.
Pureer de soep dan in de blender en voeg hierbij ook de andijvie toe. Dat levert een mooi groen soepje op ;)
Proef de soep en breng op smaak met zout en eventueel peper.
Warm de soep nog even door.
Lekker met een gebakken zalmfilet, uitgebakken spekblokjes of een gekookt eitje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten