Natuurlijk werd het ook voor mij
zo stilletjes aan
eens tijd
om een bananenbrood te bakken.
Aangezien ik laatst maanzaadmeel kocht
en nog niet zo goed weet
wat ik ermee kan doen,
besloot ik dat hierin maar eens te gebruiken.
In combinatie met nog wat andere
'bijzondere' meeltjes,
maakte het een glutenvrij bananenbrood.
Glutenvrij bananenbrood
(10-15 plakken)
Ingrediënten:
1 c amandelmeel
1/4 c maanzaadmeel
1/4 c kokosmeel
1/4 c bakbanaanmeel
3 grote eieren (of 4 kleine)
3 grote bananen (of 4 kleine)
2 el cacaonibs
3 el honing
2 el kokosolie
1 tl baksoda
1 tl kaneel
1/2 tl zout
Bereiding:
Snijd 1 banaan in grove stukken en leg deze even apart.
Doe de overige ingrediënten samen in de keukenmachine en laat deze er een egaal beslag van draaien.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort het beslag hierin.
Neem de grove stukken banaan er weer bij en vouw deze door het beslag heen.
Schuif de cakevorm bovenin de bakoven en bak deze daar in 40-50 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten