Laatst maakte ik al
een kruidkoek
van kastanjemeel en pompoenpuree.
En hoewel die erg lekker was,
experimenteerde ik graag nog even door.
In plaats van pompoen
ging ik deze keer met appel aan de slag.
En ja,
dat leverde een hele lekkere kruidkoek op!
Zoetig, kruidig, voedend, vullend,
glutenvrij, zuivelvrij
en ook nog veganistisch.
Voor bijna ieder bekkie geschikt dus ;)
Appel-kastanje kruidkoek
Ingrediënten:
340 g kastanjemeel
500 g appelmoes
1 goudreinet
4 el olie
1 el appelstroop
4 tl kaneel
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl gemalen anijs
snuf zout
Bereiding:
Als je geen appelmoes op voorraad hebt, begin je natuurlijk met dit even te maken. (Schil en snijd appels in blokjes, breng met 1-2 el water aan de kook en zet in de kookoven tot de appels lekker zacht zijn)
Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
Kneed dan de appelmoes, olie en appelstroop erdoorheen (of laat de keukenmachine dit doen).
Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort het beslag hierin.
Snijd de appel in parten en druk deze in een mooi patroon bovenin het beslag.
Bak de kruidkoek bovenin de bakoven in zo'n 45 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten