maandag 28 november 2016

Yacon in bessensaus


Ik teelde yacon dit jaar.
En hoewel mijn oogst niet zo groot was,
kunnen we er toch een paar keer
lekker van eten.

Tijd om te experimenteren dus!
(Want dat doe ik anders nooit😉)



Yacon in bessensaus
(3-4 personen)

Ingrediënten:
1 Chinese kool
350 g yacon (schoongemaakt gewicht)
200 g blauwe bessen
100 g cranberries
1 cup plantaardige melk (bijv. rijst-kokosdrink)
2 el chufameel
snuf zout

Bereiding:
Zet de blauwe bessen en cranberries in een pannetje in de kookoven.
Snijd de Chinese kool in smalle repen.
Schil de yacons en snijd ze in blokjes.
Verwarm wat olie in een pan en schep de yacon hierin.
Bak de blokjes even wat aan en voeg dan de Chinese kool toe.
Verhit het geheel terwijl je het regelmatig omschept.
Roer de bessen stevig door en prak ze een beetje.
Voeg de melk toe aan de bessen en warm dit al roerend door.
Giet de bessensaus over het yacon-mengsel.
Voeg het chufameel toe om de saus wat in te dikken. Gebruik als dit nodig is nog een extra lepel chufameel.
Strooi de snuf zout over het gerecht en roer het nog even goed door.
Klaar om te serveren! Ik deed dat met gestoomde aardappelen en een gebakken kabeljauwfilet. Lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten