woensdag 8 februari 2017

Nasi met erwten en snijbiet

Er staan al een aantal recepten
van 'soort van' nasi hier op de blog
en vandaag komt er weer een bij.


Ik maakte namelijk
mijn vriezer weer wat leger
en tja,
daar liggen nu eenmaal 
steeds andere groenten in!
En dat vraagt elke keer
dus ook weer 
om een aanpassing in de receptuur.

Excuus aanvaard?




Nasi met erwten en snijbiet
(3-4 porties)

Ingrediënten:
120 g zilvervliesrijst
160 g erwten
130 g prei
80 g snijbiet
15 g gemberwortel
5 g geelwortel
1 tl shoyu
1 tl gemalen korianderzaad
1/2 tl paprikapoeder
1/4 tl gemalen komijn
snuf citroengras

Bereiding:
Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de prei in ringen en was deze.
Was de snijbiet en snijd ook deze fijn.
Snipper de gemberwortel en geelwortel heel klein.
Verhit wat olie in een pan en bak hierin kort de prei.
Voeg gember, geelwortel en snijbiet toe en laat deze laatste even slinken.
Voeg dan de erwten toe en shoyu en specerijen en laat alles afgedekt in de kookoven even garen.
Schep de rijst erdoor en proef of de nasi op smaak is. Zo niet, kruid dan nog wat bij.


Tip:
Zoals je op de foto ziet, serveerde ik de nasi met courgette en ui op zoetzuur. Erg lekker! Ik vergat het precieze recept op te schrijven, maar het was een aanpassing op wat Teunie hier schrijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten