Onlangs experimenteerde ik wat
met het toevoegen van wortelloof
tijdens het maken van hummus.
Ik probeerde drie verschillende variaties
en vind ze allemaal lekker.
Daarom vandaag niet één,
maar drie recepten!
Ik bewaar de hummus
in kleine potjes in de vriezer
waardoor we altijd spread voor op brood
of een lekkere dip op voorraad hebben.
In de koelkast blijft de hummus een dag of 3 goed.
Hummus met loof van wortelen
Ingrediënten voor variant A met edelgist:
50 g gedroogde kikkererwten
15 g wortelloof (geen dikke stelen)
10 g sesamzaad
10 ml appelazijn of verzuurde kombucha
1 kleine teen knoflook
5 g edelgist
1/4-1/2 tl Keltisch zeezout
snuf staartpeper
1/2 el olijfolie
50 ml kookvocht
Ingrediënten voor variant B met paprikapoeder:
50 g gedroogde kikkererwten
10 g wortelloof (geen dikke stelen)
30 ml appelazijn of verzuurde kombucha
15 g zonnebloempitten
1 kleine teentje knoflook
1/2 tl mild paprikapoeder
1/2 tl gerookte paprikapoeder
1/4-1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 el olijfolie
40 ml kookvocht
Ingrediënten voor variant C met kerrie:
50 g gedroogde kikkererwten
15 g wortelloof (geen dikke stelen)
10 g sesamzaad
10 g pompoenpitten
5 g rozijnen
35 ml appelazijn of verzuurde kombucha
1 klein teentje knoflook
1/4-1/2 tl Keltisch zeezout
1 tl kerriepoeder
1/2 el olijfolie
Bereiding:
Laat de kikkererwten 12 uur weken in water.
Giet het water af en breng de kikkererwten aan de kook in een pan met vers water. Laat één tot anderhalf uur in de kookoven garen.
Giet de kikkererwten af, maar bewaar het kookvocht!
Verwijder, als je dit wilt, de vliesjes van de kikkererwten.
Doe de kikkererwten in een keukenmachine, samen met het wortelloof en de andere droge ingrediënten.
Maal het klein.
Voeg dan de olie en appelazijn (of kombucha) toe en laat de machine de hummus fijn draaien.
Voeg kookvocht toe tot de hummus de door jouw gewenste consistentie heeft.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten