vrijdag 30 oktober 2015

Recept: cake van een scout

Onze jongste zoon
wordt morgen geïnstalleerd
als assistent-gids bij de welpen van de Scouting.
En aangezien het de taken is van gids
en assistent-gids
om te voorzien in een cake
voor tijdens de ceremonie,
bakten de scout en ik vandaag een cake.


We gebruikten het standaard cake-recept
van gelijke hoeveelheden boter, meel en suiker.
Maar omdat we nooit tarwebloem in huis hebben
en momenteel ook geen speltbloem,
moesten we voor een ander meelmengsel gaan.


Spelt-rijstmeel cake

Ingrediënten:
125 gram rijstmeel
100 gram volkoren speltmeel
225 gram rietsuiker
180 gram roomboter
45 gram kokosolie
4 eieren 
1 el appelazijn
1 tl baking soda
1 el vanille-extract
1 tl kaneel
1 appel in stukjes

Bereiding:
Klop de eieren met de suiker luchtig.
Voeg de boter, olie, azijn en appelazijn toe en mix nog even door.
Meng de droge ingrediënten door elkaar en voeg ze dan al mixend bij het eiermengsel.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort het cakebeslag hierin.
Spatel de stukjes appel voorzichtig door het cakebeslag.
Bak de cake 40 minuten op een rooster op de braadovenvloer met de koude plaat erboven.
Bak de cake daarna in nog ongeveer 30 minuten op een rooster op de bakovenvloer, tot een satéprikker er droog uitkomt.
Laat de cake afkoelen voor je 'm aansnijdt. 

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten