zondag 12 februari 2017

Appel-cranberry compote


"Oh, dit recept moet je op je blog zetten!
Dit is zó lekker!"

O jee, ja,
dat wilde ik doen...
Zit er nog wel iets in de pan
om een foto van te maken?

Pff, precies op tijd!



Appel-cranberry compote
(6 porties)

Ingrediënten:
2 goudrenetten (ong. 360 g)
60 g verse cranberries
1 groene kardemompeul
1/2 tl kaneel
snuf nootmuskaat
nog kleiner snufje zout

Bereiding:
Ontdoe de appels van steel en klokhuis en snijd ze in stukken (als je geen biologische appels hebt, dan ook schillen!)
Doe de appels in een pan en schud de cranberries erbij.
Roer de kaneel, nootmuskaat en het zout erdoor.
Trek de kardemompeul open, zodat de zaadjes blootliggen, en doe de peul in de pan erbij.
Zet de pan 's ochtends in de kookoven en prak het goedje 's avonds om een lekkere compote bij je eten te hebben. Of, als je minder tijd hebt: breng het goedje snel op de hete plaat aan het pruttelen en zet de pan dan een half uur in de kookoven. Ook in dit geval, nog even prakken en dan smakelijk eten!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten