dinsdag 28 februari 2017

Curry met knolselderij

De eerlijkheid gebiedt me
om te melden dat ik mijn twijfels had
over wat ik nu weer verzonnen had...
knolselderij in een curry?!?
Het was dan ook met licht wantrouwen
dat bij ons aan tafel
de eerste vorken de mond in gingen.


 Wow!
Bleek dat even onterecht!
Deze curry was heerlijk
en dat beaamden zelfs de kinderen
die helemaal niet zo 'curry-minded' zijn.



Curry met knolselderij
(6 porties)

Ingrediënten:
1 knolselderij
5 aardappelen
1 grote rode biet
400 ml kokosmelk
1/3 c ghee
2 el curry-poeder
1 tl Keltisch zeezout
1 tl mosterd
2 el tapiocameel
2 el kikkererwtenmeel

Bereiding:
Schil de knolselderij, aardappelen en rode biet en snijd ze in blokken.
Verhit de ghee in een grote braadpan en bak de blokjes hierin aan.
Doe de overige ingrediënten in de pan erbij en meng alles goed door elkaar.
Laat de curry afgedekt minimaal een uur in de kookoven pruttelen.
Check dan even of je de 'saus' nog wat meer gebonden wil hebben en voeg, als dit zo is, nog wat amandel- en/of kikkererwtenmeel toe.
Klaar is je heerlijke curry!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten