maandag 20 februari 2017

Bataat-witte koolstamp

Stamp, het is wat het is:
Recht door zee,
zonder opsmuk.

Ik gebruik dan ook niet
te veel woorden voor het gerecht van vandaag.
(Maar wel een klein beetje opsmuk...)




Bataat-witte koolstamp
(4 porties)

Ingrediënten:
800 g bataat (schoongemaakt gewicht)
500 g witte kool
1 knoflookteen
2 eieren
1/4 tl kaneel
1 appel

Bereiding:
Schil de bataat en snijd deze in blokjes.
Verwijder het harde hart van de kool en eventueel de buitenste bladeren. Snijd de kool daarna in repen.
Kook de bataat, kool en het knoflookteentje (gepeld) samen gaar.
Giet de bataat en kool af, maar bewaar wat van het kookvocht.
Stamp de bataat, kool en knoflook met twee eitjes tot een mooie luchtige stamp.
Stamp de kaneel erdoorheen en eventueel, als het geheel nog wat droog is, wat van het kookvocht.
Was de appel (en schil deze als die niet biologisch is), snijdt 'm in kwarten en deze kwarten in dunne plakken.
Serveer de stamp op borden en maak er van de schijfjes appel een waaiertje op. Toch een beetje opsmuk ;)
Serveer erbij wat je lekker lijkt!

Tip:
Schep er wat rozijnen door, heerlijk!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten