Wie wat bewaart in de diepvries
die heeft wat...
In ons geval zijn dat
blauwe bessen!
Heerlijk!
Ik bakte er
twee grote, dikke, lekkere
puff-pannenkoeken mee
die wij vandaag meenamen
op ons dagje uit
naar het Natuurmuseum Brabant.
Puff-pannenkoek met blauwe bessen
(2 grote pannenkoeken)
Ingrediënten:
250 ml havermelk
100 g chufameel
100 g volkoren speltmeel
4 eieren
2 tl baksoda
1 el appelazijn
1,5 tl kaneel
1 tl gemalen anijszaad
1/2 banaan
1/2 tl Keltisch zeezout
100 g blauwe bessen
Bereiding:
Doe alle ingrediënten, uitgezonderd de blauwe bessen, in een blender of keukenmachine en laat deze er een mooi beslag van draaien.
Verhit wat olie in een koekenpan en giet de helft van het beslag erin.
Verdeel de helft van de blauwe bessen in de pan en schuif de pan dan op een rooster op de braadovenvloer.
Bak de pannenkoek daar in zo'n 15 minuten 'opgepufft' en gaar.
Laat de pannenkoek op een bord glijden en verdeel de rest van het beslag en blauwe bessen in de pan.
Terwijl pannenkoek 2 bakt, kun je al lekker smikkelen van nummer 1.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten