donderdag 2 februari 2017

Spaghetti al salmone non tradizionale


De tagliatelle met gerookte zalm en spinazie
is nog steeds één van de gerechten
waar ik mijn kinderen het meest blij mee maak.
 
 Het staat dan ook regelmatig op het menu,
maar wordt eigenlijk nooit
op dezelfde wijze klaargemaakt.
Zoals ze van me gewend zijn
probeer ik er toch altijd
nog net een beetje meer in te stoppen ;)


Zo ontstond ook onderstaand recept,
deze keer met spaghetti
bij gebrek aan tagliatelle
en inderdaad zeker niet
traditioneel...


Spaghetti al salmone non tradizionale
(4-6 porties)

Ingrediënten:
200 g (spelt)spaghetti
500 g spinazie
300 g gerookte zalm
300 ml kokosmelk
3 el tapiocameel
50 g pompoenpuree
20 g ingemaakte citroen
1/2 tl Keltisch zeezout
flinke draai met de pepermolen

Bereiding:
Was de spinazie en snijd deze fijn.
Verhit wat ghee in een pan en laat de spinazie hierin slinken.
Kook de spaghetti gaar.
Snijd de gerookte zalm in stukjes en schep deze bij de spinazie.
Meng de overige ingredienten in de blender tot een saus en voeg deze saus toe bij de spinazie en zalm.
Laat zonder deksel op de pan een kwartiertje pruttelen in de kookoven.
Voeg de spaghetti toe en schep alles goed door elkaar, of schep de spaghetti op een bord en serveer de spinazie-saus eroverheen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten