Als je snel bent,
kun je er misschien nog net twee scoren...
Het seizoen voor aubergines
is nu immers toch wel voorbij.
Maar ik had ze vorige week ook nog in het groentepakket,
dus wie weet...
Het recept voor auberginespread hieronder
geeft voldoende spread om een aantal potjes te vullen.
Mijn tip:
Zet 1 potje in de koelkast en smul daar de komende dagen van
en bewaar de rest van de potjes in de vriezer
zodat je volgende week of later
er ook nog van kan genieten!
Auberginespread
Ingrediënten:
2 aubergines (500 g vruchtvlees)
75 ml yoghurt
1 el citroensap
1 el citroensap
1-2 tenen knoflook
50 g prei
flinke
draai met de pepermolen
¼ tl gerookt zout
¼ tl Keltisch zeezout
¼ tl gerookt zout
¼ tl Keltisch zeezout
1 tl
zoet paprikapoeder
¼ tl komijn
2 el sesamzaad
2 el sesamzaad
Bereiding:
Prik met een vork wat gaatjes in
de aubergines. Besmeer ze dan met olie en leg ze in de kleine braadslede op de bovenste
richel van de braadoven. Rooster ze daar zo'n 40 minuten.
Laat de aubergines wat
afkoelen. Schep dan het vruchtvlees eruit en doe dit in de keukenmachine.
Snijd de
prei in smalle ringen en pers de knoflook. Verhit wat olie in een pan en
fruit hierin de prei en knoflook aan.
Laat de keukenmachine het vruchtvlees van de aubergine, met de yoghurt en het citroensap, tot een homogene massa
draaien.
Breng deze spread op smaak met peper, zout, paprikapoeder, komijn en gerookt zout.
Breng deze spread op smaak met peper, zout, paprikapoeder, komijn en gerookt zout.
Rooster het
sesamzaad kort in een hete droge koekenpan.
Schep dan de prei, knoflook en het sesamzaad door de spread.
Schep dan de prei, knoflook en het sesamzaad door de spread.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten